Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Simon Ammann ylivoimainen Sapporon sunnuntain kilpailussa

 
Simon Ammann ylivoimainen Sapporon sunnuntain kilpailussa

Sveitsin Simon Ammannin odotettiin olevan kiistaton ykkönen mäkihypyn maailmancupissa Sapporossa, kun moni maailmancupin kärkihyppääjistä jätti kilpailut väliin. Lauantaina sijoitus jäi siis ennakoitua vaisummaksi(5.), mutta sunnuntain kilpailussa hän oli kiistaton ykkönen. Ammannin kilpailuhypyt kantoivat 139,5 ja 135 metriä. Suomalaiskotkien paras oli jälleen Olli Muotka, sijoitus 20:s.
Lauantain kilpailun voittaja Thomas Morgestern oli mukana sunnuntainakin palkintopallitaistelussa, mutta hänet hylättiin toisella kierroksella, kun hän irrotti mäkipuvun kantaremmin ennen välinekontrollia.

Suomen joukkueen valmentajana Sapporossa toimiva Jarkko Saapunki iloitsi Olli Muotkan pistesaaliista, ja samalla harmitteli Suomen kakkosmiehistöllä olleen kilpailussa paremmatkin mahdollisuudet.
- Kimmo Yliriesto teki hyvän hypyn ensimmäisellä kierroksella, edes vähän onnea olosuhteiden osalta, niin hän olisi päässyt toiselle kierrokselle mukaan ja pisteille, totesi Saapunki.
- Olli Muotka teki tänään kyllä nuo tulokset ihan hyppäämällä, toisaalta toisella kierroksella olisi ollut mahdollisuudet vähän parempaankin. Paras lataus vaan karkasi toisen kierroksen hypystä. On hyvä, että saatiin Olli mukaan pistemieheksi näin hyvin täällä. Tästä on hyvä jatkaa, Olli on hyvässä kehityssuunnassa, toivottavasti saa tällä kaudella kovia kilpailuja lisää, sanoi Saapunki.

Tuloskooste
Mäkihypyn maailmancup 2009-10
17.1.2010 Sapporo JPN, HS 134

1. Simon Ammann SUI 293.1
2. Noriaki Kasai JPN 255.7
3. Martin Koch AUT 255.4
20. Olli Muotka 196.2
31. Kimmo Yliriesto 86.6
38. Sami Niemi 84.3
43. Juha-Matti Ruuskanen 68.8
Arttu Lappi karsiutui

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle