Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pellinen ja Haukkala taistelivat tiensä finaaliin Blue Mountainin lumisateessa

 
Pellinen ja Haukkala taistelivat tiensä finaaliin Blue Mountainin lumisateessa

Kanadan Ontariossa Blue Mountainilla laskettiin tiistaina ski crossin maailmancupin aikalaskut. Lumisade vaikeutti kilpailun kulkua huomattavasti, mutta kisan ensimmäisessä kolmanneksessa laskeneet suomalaiset selviytyivät finaaliin.

Jouni Pellinen oli aikalaskujen kymmenes. Hieman ennen Pellisen laskua lumisade yltyi ja rinneryhmä joutui puhdistamaan rataa toden teolla.

”Tänään oli taisteluvoitto, tunteita nostattavat aikalaskut. Ennen minua oli kymmenen minuutin lanaustauko. Mutta kyllä rata hidastui huomattavasti lumisateen vuoksi. Olosuhteisiin nähden hyvä lasku, mun jälkeen ei tullut ketään takaa ohi”, Pellinen summasi aikalaskuaan.

Juha Haukkala laski 17. sijalle. Radan yläosa on helpohko ja suhteellisen loiva, mutta crossimuotoja sisältävä rata sopii suomalaislaskijoille.
”Kovempaa ei päässyt, yläosan loivassa joutui melkein lykkimään vauhtia, lunta satoi todella paljon. Saa nähdä, miten järjestäjät selviytyvät huomisesta, kun lumisade vain yltyy.”

”Startti on aikalailla tasapuolinen kaikille, mutta ei radalla juuri ohituspaikkoja ole. Jos startissa jää, niin on vain kärkyttävä muiden virheitä”, Haukkala jatkoi.

Suomen kolmas laskija Tuomas Karhumäki karsiutui finaalista ja oli 45. Aikalaskujen voittoon selviytyi isäntämaan David Duncan. Toiseksi laski Sveitsin Michael Schmid ja kolmanneksi ranskalainen Xavier Kuhn.

Keskiviikkona Blue Mountainilla lasketaan finaalilaskut klo 13.00 alkaen (aikaero -7 tuntia, Suomen aikaa klo 20.00).

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle