Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen joukkue nuorten MM-kilpailuihin valittu, tavoitteena mitali

 
Suomen joukkue nuorten MM-kilpailuihin valittu, tavoitteena mitali

Ski Sport Finlandin hallitus nimesi tänään keskiviikkona yhdeksän nuorta urheilijaa alppihiihdon nuorten MM-kilpailuihin. Kilpailut järjestetään Ranskassa, Mont Blancin alueella, alkaen 31. tammikuuta.

Suomella on konkreettiset mahdollisuudet saavuttaa tavoitteeksi asetettu yksi mitali. Viime kaudella tuon mitalin toi syöksylaskussa Andreas Romar. Tänä vuonna suurimmat ennakko-odotukset kohdistuvat Keski-Euroopassa hyviä tuloksia laskeneeseen kaksikkoon Victor Malmström ja Samu Torsti. Hyviä tuloksia odotetaan myös kaksi 17-vuotiaiden Suomen mestaruutta pujottelussa ja suurpujottelussa viime viikonloppuna laskeneelta Santeri Paloniemeltä.

Miesten joukkueen täydentävät Torstin, Malmströmin ja Paloniemen lisäksi Levin maailmancupissa ensimmäisen maailmancup starttinsa laskeneet Juho-Pekka Penttinen ja Roope Leskinen.

Naisten joukkueen muodostaa neljä urheilijaa. Ennakko-odotukset kohdistuvat maailmancupissa Levillä pisteille laskeneeseen Kristiina Roveen. Roven seuraksi kilpailuihin lähtevät Merle Soppela, Nina Halme ja Nathalie Brännkärr.

MM-kisoissa edustusoikeuden saadakseen urheilijan tulee olla syntynyt vuonna 1990-1994. Suomella on kisoihin neljä maapaikkaa ja lisäksi kaksi kombinaatio paikkaa, joka tarkoittaa, että urheilijan tulee olla FIS-listalla kombinaatiolajissa miesten puolella 500 ja naisten puolella 400 parhaan joukossa.

Suomen joukkue nuorten MM-kilpailuihin
Naiset:

Kristiina Rove (Espoo Slalom)
Merle Soppela (Santa Claus Ski Team)
Nina Halme (Kouvolan Hiihtoseura)
Nathalie Brännkärr (Vasa Skidklubb)

Miehet:
Victor Malmström (GrIFK Alpine)
Samu Torsti (Vasa Skidklubb)
Santeri Paloniemi (Ruka Slalom)
Juho- Pekka Penttinen (PHS Alppi)
Roope Leskinen (Jyväskylän Hiihtoseura)

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle