Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Crossilaskijat putosivat finaalin ensimmäisellä kierroksella

 
Crossilaskijat putosivat finaalin ensimmäisellä kierroksella

Ontarion suurin hiihtokeskus Blue Mountain tarjosi tänään eilistä paremmat olosuhteet ski crossin maailmancupin finaalilaskuille. Sankan lumisateen jäljiltä crossibaana oli saatu puhdistettua lumesta, vaikkakin radan reunukset olivat täynnä pehmeää lunta.

Finaalilaskuihin aikalaskuista selvinneiden suomalaisten Jouni Pellisen ja Juha Haukkalan päivä kaatui sekä epäonneen että selkeisiin virheisiin. Pellinen hermoili omassa startissaan, minkä seurauksena jäi alkumetreillä erässään viimeiseksi. Radalla hän pystyi vain yhteen ohitukseen.
”Lähettäjä piti porttia ehkä vähän tavallista pidempään kiinni ja hermoilin portilla. Vetäisin vauhtia liian aikaisin ja kyllähän sen tietää, miten käy, kun yrittää lähteä, vaikka portti on vielä kiinni.”

Pellinen otti huonon tuloksen täysin oman virheensä tiliin.
”Ei tuommoisiin virheisiin ole varaa. Pää on pidettävä kylmänä. Jos jää jälkeen niin paljon, kun tänään, on todella huonot mahdollisuudet jatkoon. Ja tietysti kyllä radan reunoissa ollut lumi vaikeutti ohittamistakin jonkun verran.”

Pellisen loppusijoitus oli 20. Haukkalan lasku kaatui epäonneen startissa, kun sauva jäi kanssakilpailijan sukseen kiinni. Haukkala putosi Pellisen tapaan ensimmäisellä kierroksella ja sijoitus oli 21. Kilpailun voittoon laski Itävallan Andreas Matt ennen Ruotsin kokenutta Lars Leweniä ja maanmiestään Patrick Kolleria.

Laitakari täydentänyt crossin valmentajistoa erinomaisesti

Viime syksystä joukkueen toisena valmentaja-huoltajana toiminut entinen alppivalmentaja Pasi Laitakari saa kiitosta laskijoilta. Laitakarin hypättyä mukaan joukkueeseen ovat urheilijat pystyneet sataprosenttisesti keskittymään laskemiseen.

”Paketti on hyvin kasassa. Pasi on hoitanut oman osansa hyvin ja tuonut kokemusta kisatilanteisiin. Toisaalta startissa rento Pasi on paikallaan, jos ukoilla alkaa puntti tutista. Nyt vain meidän urheilijoiden olisi aika ottaa seuraava askel ja päästä keskinkertaisuuden yläpuolelle. Siihen ei pidä tyytyä”, Pellinen ruoti kisan jälkeen.

Ski crossin maailmancup jatkuu Yhdysvalloissa Lake Placidissa lauantaina 23.1., jolloin lasketaan viimeinen osakilpailu ennen Vancouverin olympialaisia. Finaalit ovat vuorossa 24.1. Aikaero Lake Placidiin on -7 tuntia.

Kumparejoukkueesta jobin postia

Kumparelaskun maailmancup jatkuu huomenna 21. tammikuuta Lake Placidissa. Harri Kyllönen on tänään loukannut harjoituksissa kylkensä, eikä laske kumparekilpailua. Vamman vakavuudesta ei vielä ole tarkempaa tietoa.

”Vielä emme osaa sanoa, onko kylkiluita murtunut, vai onko kylki vain iskusta krampissa. Se tiedetään, että kilpailua Harri ei laske”, kertoi joukkueen fysioterapeutti Mikko Patrikainen.

Suomen joukkueessa laskevat Lake Placidissa Mikko Ronkainen ja Arttu Kiramo.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle