Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen kumparelupaukset Eurooppa Cupiin MC-finalisti Penttalan johdolla

 
Suomen kumparelupaukset Eurooppa Cupiin MC-finalisti Penttalan johdolla

Suomutunturilla joulukuun alussa alkanut kumparelaskun Eurooppa Cup jatkuu tulevana viikonloppuna Keski-Euroopassa. Vaikka maailmancupkausi on suomalaisittain alkanut alavireisesti, ovat Suomen nuoret kumparelaskijat osoittaneet pystyvänsä haastamaan jo maailmancupin finalistit.

Maanantaina 18.1. päivitetyllä kumpareiden FIS-listalla vasta 16-vuotias Jussi Penttala (Freestyleseura Moebius, Helsinki) komeilee sijalla 53. Penttala pitää hallussaan ykköspaikkaa sekä omanikäisissä (vuonna 1993 syntyneet) että vuotta vanhemmissa. Suomun maailmancupissa joulukuussa Penttala vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta ollessaan lauantain kilpailussa 14.

”Jussin alkukauden menestys näkyy selkeästi laskussa ja koko tekemisessä. Maailmancupin jälkeen olemme leireilleet kahdesti Suomulla, jossa laskettiin myös Scandinavia Cupin osakilpailut reilu viikko sitten. Jussin vahvuus on tällä hetkellä suoritusvarmuus”, nuorten maajoukkueen valmentaja Sami Mustonen kertoi.

Mustonen uskoo vahvasti koko joukkueensa tekemiseen. Toinen vahva ehdokas Penttalan lisäksi jopa Eurooppa Cupin palkintopallille on Ville Miettunen (Avalanche Ski Club, Kemijärvi), joka epäonnistuneiden joulukuun kilpailujen jälkeen löysi tammikuussa uuden vaihteen laskuihinsa.
”Villellä lasku meni leireillä selkeästi parempaan suuntaan. Varmuutta tarvitaan vielä, mutta kokonaisuudessaan joukkueessa on monta menestyjää. Jokaisen on tietysti sopeuduttava uuteen rinteeseen ja erilaisiin olosuhteisiin kuin kotimaassa. Ja ennen kilpailua ei ole kuin pari päivää aikaa sopeutua”, summasi vielä Mustonen.

Suomen joukkueessa Eurooppa Cupin osakilpailuissa Penttalan ja Miettusen (synt. 1992) lisäksi laskevat Janne ja Sami Salonen (Jyväskylän Freestyle Seura), Mika Tainio (Jyväskylän Freestyle Seura) ja naisissa maailmancupissa joulukuussa debytoinut Isabella Cedercreutz (Freestyleseura Moebius, Helsinki).

Freestylen kumparelaskun Eurooppa Cup tammikuussa
22.–23.1. Prato Leventina, Sveitsi, kumpareet/parikumpareet
26.–27.1. Chatel, Ranska, kumpareet/parikumpareet
30.–31.1. Oberjoch, Saksa, kumpareet/parikumpareet

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle