Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaiset kompastuivat hyppyvirheisiin kumpareiden maailmancupissa

 
Suomalaiset kompastuivat hyppyvirheisiin kumpareiden maailmancupissa

Tammikuun viimeisessä kumparelaskun maailmancupissa Yhdysvaltain Lake Placidissa suomalaiset jäivät jälleen finaalipaikkojen ulkopuolelle. Arttu Kiramo oli parhaana suomalaisena 24.

Vuoden 1932 ja 1980 olympiamaisemissa kilpaillun maailmancupin vei nimiinsä Ranskan Guilbaut Colas. Toiseksi laski maailmancupia johtava ja hallitseva olympiavoittaja Australian Dale Begg-Smith. Kolmas oli kaksi ensimmäistä maailmancupia Suomutunturilla voittanut Ruotsin Jesper Björnlund.

Suomalaisittain päivä oli vaisu. Kiramon ja Mikko Ronkaisen (34.) laskut kaatuivat hyppyongelmiin. Eilen loukkaantunut Harri Kyllönen pystyi ennakkotiedoista poiketen kilpailemaan, mutta varovainen lasku tuotti sijan 35.

”Kyllä kummastuttaa, kun erittäin hyvän harjoituskauden jälkeen tulokset koko joukkueella ovat näin huonoja. Treeneissä kaikki pystyvät parempaan ja erityisesti Artulla kisaan on aina sattunut se ainoa epäonnistuminen”, valmentaja Pekka Lehtikallio ruoti.

Ronkaisen kohdalla suurin ongelma on rutiinin puute. Loukkaantumisesta johtuen harjoitukset katkesivat reiluksi kuukaudeksi.

”Mikko tarvitsee paljon enemmän toistoja. Nyt hän jää tänne Placidiin muutamaksi päiväksi harjoittelemaan Lassilan Laurin kanssa. Erityisesti nyt on hyppytreenien aika”, Lehtikallio jatkoi.

Muu joukkue palaa lauantaina Suomeen ja jatkaa olympiaedustajien kanssa leiriä Rukalla 26.-30. tammikuuta. Harjoitussuunnitelma on tehty ja Lehtikallio uskoo harjoitusjakson parantavan tilannetta huomattavasti.

”Jos kisakaudella lasku alkaa mennä tähän suuntaan, kun laskijoilla on mennyt, silloin tarvitaan hyvä harjoitusjakso. Onneksi nyt on hyvä tauko ennen Vancouveria”, lopetti Lehtikallio.

Kumparelaskun maailmancup jää nyt olympiatauolle. Vancouverin olympialaisten kumparekilpailu lasketaan 14. helmikuuta. Suomen joukkue olympialaisiin nimetään Tapio Luusuaa lukuun ottamatta Olympiakomitean viimeisessä valintatilaisuudessa 28. tammikuuta.

Ski crossin maailmancupin viimeinen osakilpailu ennen olympiataukoa lasketaan Lake Placidissa lauantaina 23.1. (aikalaskut) ja sunnuntaina 24.1. (finaalit).

Kooste tammikuun kumparelaskun maailmancupeista nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 23.1. klo 11.45 alkaen. Uusinta esitetään MTV3 MAXilla sunnuntaina 24.1. klo 15.55.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle