Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sanni Leinonen 47. Cortina d´Ampezzon Super-G:ssä

 
Sanni Leinonen 47. Cortina d´Ampezzon Super-G:ssä

Alppihiihdon naisten maailmancupissa kilpailtiin perjantaina Super-G:ssä Italian Cortina d´Ampezzossa. Suomalaisista kilpailuun osallistui viime viikon sunnuntaina Mariborin pujottelussa säväyttänyt Sanni Leinonen.

Cortinan Super-G:n voittoon laski Yhdysvaltojen Lindsey Vonn, joka on hallinnut tämän kauden vauhtilajikilpailuja. Vonn johtaa Super-G:n maailmancupia 340 pisteellä, kun perjantaina toiseksi laskeneella Sveitsin Fabienne Suterilla pisteitä on koossa 170.

Vonnin voittoaika oli 1:21.74 ja Suter jäi hänestä 0.67 sekuntia. Kolmenneksi korkeimmalle korokkeelle laski Ruotsin Anja Pärson, joka hävisi Vonnille 0.74 sekuntia.

Sanni Leinonen oli uransa toisessa Super-G:n maailmancup startissa 47. Leinonen hävisi voittajalle 4.63 sekuntia, mutta nopeusmittauspisteellä Leinonen oli täsmälleen samassa vauhdissa kuin Vonn. Kumpikin laskivat 94.2 kilometriä tunnissa, joka kertoo, että Leinosella alkaa vauhti löytyä olympialaisia kohti mentäessä.

"Oli vauhdikas rata, vaikka olisin odottanut, että vauhtia olisi ollut vieläkin enemmän. Vaikka laskeminen ei pelota, sitä on hieman epävarma, kun tänä vuonna en ole treenannut kuin kerran superia ja kerran osallistunut kilpailuihin. Olosuhteet olivat mainiot, joten sai nauttia laskemisesta ja vauhdista”, Leinonen kertoi.

Rinteen loppuosassa Leinoselle sattui pari horjahdusta, jonka seurauksena laskulinja valahti parissa käännöksessä.

"Toisessa väliajassa en ollut kuin 1.7 sekuntia perässä, joten erot syntyivät viimeisellä puoliskolla. Tästä on hyvä lähtee kohti sunnuntain suurpujottelua. Super-G:n laskemisesta on hyötyä myös suurpujotteluun, kun tottuu vauhtiin ja ei sitten kova vauhtiset suurpujottelutkaan hirvitä. Samat asiat tässäkin pitää tehdä kuin suurpujottelussa.”

Naisten maailmancup jatkuu lauantaina Cortinassa syöksylaskulla ja sunnuntaina vuorossa on suurpujottelu, Leinosen lisäksi suurpujotteluun osallistuu Tanja Poutiainen. Miehet kilpailevat viikonloppuna Itävallan legendaarisessa Kitzbühelissä. Tänään perjantaina Kitzbühelissä kilpaillaan Super-G:ssä, lauantaina vuorossa on syöksylasku ja sunnuntaina pujottelu. Suomen miesten alppijoukkueesta pujotteluun osallistuu Jukka Leino.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle