Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tanja Poutiainen palasi voittajaksi Cortina d´Ampezzon suurpujottelussa

 
Tanja Poutiainen palasi voittajaksi Cortina d´Ampezzon suurpujottelussa

Alppihiihdon naisten maailmancupissa taisteltiin arvokkaista pisteistä tekniikkalajeissa viimeistä kertaa ennen Vancouverin olympialaisia. Italian Cortina d´Ampezzon perinteisessä Olympia delle Tofane rinteessä saatiin pitkästä aikaa suomalaismenestystä.

Tanja Poutiainen onnistui loistavasti kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Rinteeseen ensimmäisenä lähtenyt rovaniemeläinen laski jännittävällä ensimmäisellä kierroksella toiseksi. Ainoastaan Itävallan Kathrin Zettel onnistui nousemaan Poutiaisen edelle kahden sadasosasekunnin turvin. Kolmanneksi ensimmäisellä kierroksella laski saksalainen Viktoria Rebensburg, joka jäi Zettelistä 0.06 sekuntia.

Toisella kierroksella Poutiainen laski kierroksen nopeimman laskun, joka vei hänet kilpailun johtoon yli sekunnin erolla ennen Viktoria Rebensburgia. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Kathrin Zettel ei pystynyt omassa suorituksessaan Poutiaisen vauhtiin ja itävaltalaisen kilpailu päättyi ulosajoon. Kolmanneksi kilpailussa nousi saksalainen Kathrin Hölzl, joka nousi myös suurpujottelun maailmancupin johtoon. Poutiaiselle voitto oli toinen tämän kauden maailmancupissa ja ensimmäinen palkintokorokesija Cortinassa.

"Aivan uskomatonta! En ole oikein edes tajunnut vielä voiton arvoa. Levin kilpailusta lähtien ollut vaikeaa ja kisat eivät ole olleet helppoja. Neljän viikon matkustamiselle jälkeen tämä oli hyvä päätös”, Poutiainen totesi.

"Lasku tuntui oikein hyvältä. Silloin kun kulkee, niin ei rekisteröi niin paljon onko se lasku hyvää vai huonoa, joten aika äimänä olin, kun menin yli sekunnilla kärkeen. Toisella kierroksella oli pari taktista paikkaa merkkauksessa, jotka otin tarkasti, mutta en tiennyt otinko ne liian tarkasti. Maaliin tullessa sitten huomasin, että kaikki meni optimaalisesti.”

Poutiainen on saanut uusia varusteita olympialaisten kynnyksellä ja koko kauden kestänyt testaaminen ja kokeileminen alkaa tuottaa tulosta.

"Koko kausi ollaan testattu paljon ja välillä on tullut uusia suksia, jotka on palautettu suoraan tehtaalle. Nyt kun torstaina sain tämän parin niin pystyi heti sanomaan, että kiitos, ne meni suoraan käyttöön. Jos suksi toimii myös olympialaisten lumella niin luultavasti myös siellä ne ovat käytössä.”

Sanni Leinonen laski ensimmäisellä kierroksella ensimmäistä kertaa tällä kaudella suurpujottelun maailmancupissa toiselle kierrokselle. Leinosen suoritus riitti 28. sijaan, aikaeroa Zetteliin kertyi 2.59 sekuntia.

Leinosen vaikeudet toisella kierroksella alkoivat hieman ennen toista väliaikaa. Vasemmalle kaartuvassa käännöksessä Leinonen valahti laskulinjalta ja käännös meni pitkäksi. Leinonen kuitenkin saavutti kauden avauspisteet suurpujottelussa ja vauhti alkaa löytyä Vancouverin olympialaisia lähestyessä. Lopputuloksissa Leinosen sijoitus oli 22. aikaeroa Poutiaiseen kertyi 7.94 sekuntia.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle