Venäjä näytti kaapin paikan

Jääpallon XXX MM-kisoissa Venäjä on pelannut vahvasti ja etenee kovaa vauhtia kohti finaalipelejä. Ottelussa sen sai kokea Suomi joka joutui jyrän alle maalein 12-4 (6-2). Suomi pyrki rakentamaan omaa peliään alhaalta mutta ei pystynyt rikkomaan Venäjän tiivistä puolustuspeliä. Päivastoin Venäjä pääsi katkojen jälkeen tekemään hyviä  vastahyökkäyksiä.
Turnauksen pistepörssin kärki Pavel Ryazantsev aloitti maalinteon ottelun seitsemännellä minuutilla. Mikko Rytkönen piti Suomen joukkueen toiveita yllä tasoittamalla kahdeksannella minuutilla luvuiksi 1-1 Kimmo Huotelinin syötöstä ja 27 minuutilla Rytkönen iski kulmasta 4-2 kavennuksen. Siihen loppui Suomen puhti. Tauolle mentiin luvuissa 6-2.

Toinen jakso meni venäläisten hallitessa peliä. Suomi yritti muuttaa omaa hyökkäyspeliään mutta koko ottelun aikana vastustajaan ei saatu kunnon otetta. Venäjän joukkueesta esille nousivat "ikinuori! Michail Svesnikov, joka viimeisteli illan komeimman maalin pujotellessaan 40 metrin läpiajon koko Suomen alakerran läpi sekä Pavel Ryazantsev joka tänään viimeisteli neljä maalia. Pavel johtaa maalintekijätilastoa ja pistepörssiä tehoilla 11 (9+2). Toisella jaksolla suomalaisista maalinteon makuun pääsivät ensin Ville Aaltonen kulmalyönnistä 8-3 ja Antti Ekman rangaistuslyönnistä kavennuksen 9-4.

Suomi saa riveihinsä Venäjän liigan ammattilaisen Petteri Lampisen, joka tuo kaivattua tiiveyttä alakerran pelaamiseen. Suomi vs. USA klo 14.00 Suomen aikaa.