Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jouni Pellinen kuukauden sairaslomalle – olympialaiset jäävät väliin

 
Jouni Pellinen kuukauden sairaslomalle – olympialaiset jäävät väliin

Viime lauantaina Lake Placidin ski crossin maailmancupkilpailun harjoituksissa loukkaantunut Jouni Pellinen joutuu kuukauden sairaslomalle. Tänään lääkäri Lauri Pasasen tutkimuksissa sekä magneettikuvissa selvisi oikean polven sisäsivusiteen repeämä ja sääriluun pään murtuma.

”Tulin hypystä vasemmalle jalalle alas, josta tein kuperkeikan ja päädyin turvaverkkoihin. Oikea suksi oli irronnut, jossain vaiheessa polvi oli tärähtänyt kovaa ja vääntynyt. Kun pysähdyin verkkoihin, huomasin heti, että jotain oli käynyt, kipu oli niin kova”, Pellinen kertoi vielä kaatumisestaan.

Polven paraneminen vie minimissään neljä viikkoa. Harjoituksia Pellinen saa tehdä erittäin valikoidusti.

”Kuntoa saa pitää yllä uimalla ja kuntopyörällä. Tärähdyksiä ja vääntöjä pitää välttää neljän viikon ajan, ja se oli lääkärin mukaan ehdoton minimi.”

Polvi kuvataan neljän viikon kuluttua kontrollissa, jossa nähdään, miten luutuminen on edennyt. Tämän jälkeen joukkueen lääkäri Eero Hyvärinen antaa luvan jatkoharjoituksiin. Ennen sitä Pellistä ei nähdä suksilla.

Loukkaantuminen sattui mahdollisimman huonoon aikaan. Sen vuoksi Pellisen erittäin todennäköinen olympiapaikka jää käyttämättä. Pellinen olisi hyvin todennäköisesti valittu olympiajoukkueeseen torstaisessa Olympiakomitean viimeisessä valintatilaisuudessa.

Ski crossin olympiajoukkueeseen valittaneen torstaina ainoastaan Juha Haukkala.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle