Iivo Niskanen seitsemäs ja Perttu Hyvärinen yhdeksäs nuorten MM-kympillä

Iivo Niskanen sijoittui seitsemänneksi ja Perttu Hyvärinen yhdeksänneksi nuorten alle 20 –vuotiaiden perinteisen hiihtotavan 10 km kilpailussa Saksan Hinterzartenissa keskiviikkona. Muista suomalaisista Juho Mikkonen oli 21:s ja Jouni Komu 56:s.

Maailmanmestaruuden voitti Norja Paal Golberg. Hopeaa hiihti Venäjän Evgenly Belov ennen toista venäläistä Petr Sedovia.

Niskanen aloitti kilpailun kovalla vauhdilla ja oli vielä kiinni neljännessä sijassa kahden 3,3 kilometrin lenkin jälkeen. Tiukassa sekuntipelissä Niskanen hävisi neljännen sijan viidellä sekunnilla. Niskanen pääsee samaan sarjaan vielä kahtena seuraavanakin vuonna.

Hyvärinen puolestaan aloitti varovasti ja oli väliajoissa sijalla 18 ennen viimeistä lenkkiä. Loppumatkan Hyvärinen tuli kärjen kanssa samaa vauhtia ja nousi kymmenen parhaan joukkoon. Hyvärinen pääsee myös vielä ensi vuonna alle 20 –vuotiaiden sarjaan.

- Taas oli hyvä nähdä, että parhaat nuoremme yltävät maailman kärjen vauhtiin. Kokonaisuutena päivä oli upea Lähteenmäen mestaruuden myötä ja saimme kaikkiaan neljä hiihtäjää kympin sakkiin. Jokainen päivä pitäisi olla mitalipäivä ja kun maanantaina jäimme ilman mitalia, niin jospa jonakin päivänä tulisi sitten kaksi mitalia, nuorten maajoukkueen St1 –ryhmän valmentaja Ilkka Jarva summasi.