Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Onnistuneet viimeistelykilpailut nostaneet odotuksia nuorten MM-joukkueessa

 
Onnistuneet viimeistelykilpailut nostaneet odotuksia nuorten MM-joukkueessa

Suomen alppihiihdon nuorten MM-joukkueen onnistumiset valmistautumiskilpailuissa Keski-Euroopassa ovat nostaneet odotuksia sunnuntaina alkavien Mont Blancin kisojen lähestyessä. Erityisesti naisten joukkueen hyvät suoritukset ovat olleet merkki nousukunnosta.

Tällä viikolla kilpailtuissa Itävallan nuorten mestaruuskilpailuissa parhaasta suorituksesta vastasi Levin maailmancupissa pisteille laskenut Kristiina Rove. Espoolainen suurpujotteli maanantaina toiseksi ja hän nappasi kilpailusta uransa parhaat FIS-pisteet (21.74). Itävallan Filzmoorissa järjestyssä kilpailussa myös Nina Halme oli hyvässä vauhdissa laskien kahdeksanneksi.

Filzmoorin kilpailujen jälkeen mestaruuskilpailut jatkuivat Wagrainissa, jossa parhaasta suomalaistuloksesta pujottelussa vastasi Nathalie Brännkärr, joka oli kilpailun 16. Samassa kilpailussa Halme jatkoi hyviä otteitaan laskemalla 26:nneksi.

”Viime viikon lauantaina Juho-Pekka Penttinen laski 26. Eurooppa-cupissa Bulgarian Banskossa ja sen jälkeen miesten joukkue on kilpailemisen sijasta keskittynyt harjoitteluun Italian Monterosassa. Olemme hyvässä vauhdissa kohti MM-kisoja mentäessä ja odotukset ovat korkealla, että yhden mitalin tavoite täyttyy”, Suomen joukkueenjohtaja Petri Lindén kertoi.

Nuorten MM-kilpailut alkavat tämän viikon sunnuntaina miesten suurpujottelulla ja naisten Super-G:llä. Tavoitteeksi Ski Sport Finland on asettanut kisoista yhden mitalin. Ennakkoon suurimmat odotukset kohdistuvat Samu Torstiin ja Victor Malmströmiin tekniikkalajeissa. Myös kaksi nuorten Suomen mestaruutta ja Ruotsin junioreiden mestaruuden pujottelussa voittanut Santeri Paloniemi on ollut hyvässä nousukunnossa.

Suomen joukkue junioreiden MM-kilpailuihin:
Naiset:
Kristiina Rove (Espoo Slalom)
Merle Soppela (Santa Claus Ski Team)
Nina Halme (Kouvolan Hiihtoseura)
Nathalie Brännkärr (Vasa Skidklubb)

Miehet:
Victor Malmström (GrIFK Alpine)
Samu Torsti (Vasa Skidklubb)
Santeri Paloniemi (Ruka Slalom)
Juho- Pekka Penttinen (PHS Alppi)
Roope Leskinen (Jyväskylän Hiihtoseura)

Nuorten MM-kilpailujen ohjelma:
31.1.2010

Suurpujottelu, miehet
Super-G, naiset

1.2.2010
Super-G, miehet
Pujottelu, naiset (iltakilpailu)

2.2.2010
Pujottelu, miehet (iltakilpailu)

4.2.2010
Syöksy, naiset

5.2.2010
Suurpujottelu, naiset

6.2.2010
Syöksy, miehet

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.comTakaisin edelliselle sivulle