Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kerttu Niskanen jatkoi Suomen kultajuhlia nuorten MM-hiihdoissa

 
Kerttu Niskanen jatkoi Suomen kultajuhlia nuorten MM-hiihdoissa

Kerttu Niskanen hiihti maailmanmestariksi naisten alle 23-vuotiaiden perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä Saksan Hinterzartenissa torstaina. Suomalaisten hyvää panosta täydensi neljänneksi sijoittunut Anne Kyllönen, jonka ero pronssiin oli 5,1 sekuntia.

Niskasen kulta on upeaa jatkoa keskiviikkoiselle Krista Lähteenmäen maailmanmestaruudelle nuorten MM-kisoissa. Hopea ja pronssi menivät venäläishiihtäjille järjestyksessä Alevtina Tanygina, Svetlana Nikolaeva. Tanygina jäi Niskasesta 6,9 sekuntia.

Maailmanmestaruuteen hiihtänyt Niskanen kävi tiukkaa sekuntitaistelua venäläishiihtäjien kanssa koko matkan, mutta oli niukasti edellä jatkuvasti. Myös Kyllönen oli pitkään mukana mitalitaistossa. Lopullisen eron venäläisiin Niskanen teki viimeisellä 3,3 kilometrin lenkillä.

- Viimeisen nousun päällä johdin 14 sekunnilla ja silloin ajattelin, että jos vaan pysyn pystyssä niin taitaa tulla mestaruus. Maailmanmestaruus on mahtava juttu, sillä olen kärsinyt pitkään sairasteluista syksyn ja kauden alun aikana, Niskanen kertoi.

- Omasta mielestäni tämä ei ollut mikään huippuhiihto ja siinä mielessä yllätyin. Koko matkan tuntui pahalta, mutta meno näytti tänään riittävän voittoon, Niskanen arvioi hiihtoaan.

B-maajoukkueeseen kuuluva Niskanen sairasteli pitkään syksyllä ja olympiahaaveet karisivat, kun harjoittelussa joutui tinkimään jatkuvasti. Toipumisen jälkeen iski vielä flunssa ja keuhkoputkentulehdus pari viikkoa ennen MM-kisoja.

- Epäröin lähteä koko kisoihin, kun olin juuri ollut flunssassa. Onneksi kuitenkin lähdin ja mestaruus hyvittää niitä monia iltoja, jolloin olen harmitellut ja itkenyt sairastelujen pilattua alkukauteni, Vieremän Koittoa edustava Niskanen sanoi helpottuneena.

Hiihtoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle