Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Neljä mestaria talviurheilun asialla

 
Neljä mestaria talviurheilun asialla

Talviurheilun mestareita peräti seitsemältä vuosikymmeneltä istui saman pöydän ääreen, kun Janne Ahonen, Jari Mantila, Pentti Kokkonen ja Niilo Halonen osallistuivat StadiJump 2010 -tapahtuman tiedotustilaisuuteen. Halonen voitti mestaruuksia jo 1950-luvulla ja Ahosen ura taas jatkuu edelleen 2010-luvulla. Mestareiden huoli on sama: junioreita talvilajien pariin saisi olla enemmän.
- Kyllä silloin kun minä aloin hyppäämään oli Lahdessa satoja harrastajia, sanoo vuoden 1960 olympiahopeamitalisti Niilo Halonen.
- Joitakin kymmeniä lajin pariin tulee nykyään esimerkiksi Lahdessa joka vuosi, mutta kato on kova, kertoo mäkihypyn A-maajoukkuetta valmentava Pentti Kokkonen, mäkiviikon voittaja 1978-79.
- Ja yhdistetyssä määrät olivat ainakin minun aikanani puolet mäkihypyn määristä, lisää Jari Mantila, joka voitti olympiakultaa Salt Lake Cityn joukkuekilpailussa 2002.

Mäki Helsingin keskustaan

Mäki- ja YH-maajoukkueiden yhteistyökumppanit ovat osaltaa kantamassa korttaan kekoon mahdollistamalla StadiJump2010-tapahtuman, joka tuo hyppyrimäen aivan Helsingin keskustaan Kampin Narinkkatorille. Tapahtuma järjestetään olympialaisten avajaisviikonloppuna 12.-14.2 ja mäki on ison osan viikonlopusta auki mattimeikäläisille ja lajista kiinnostuneille junioreille. Varusteet saa paikan päältä ja aivan pienimmät pääsevät aamuisin pikkumäkeen, josta voi tulla alas vaikka peppumäkeä. Tapahtuman avajaishyppy hypätään perjantaina 12.2. klo 17.
- Vaikka mieli tekisi hyppäämään, taidan kyllä toimia StadiJumpissa tuomarina, sanoo Halonen, joka oli antamassa pisteitä mm. Janne Ahoselle tämän voittaessa MM-kultaa Trondheimissa 1997.
- Helsingissä olen hypännyt ainakin Herttoniemessä, mutta en kyllä näin keskustassa, sanoo Ahonen, joka aloittaa oman urakkansa samana iltana Vancouverin olympialaisten pikkumäen karsinnassa. Avaushypyn tekijä on vielä salaisuus, mutta paikalle ovat lupautuneet mm. Suomen viimeisin mäkihypyn olympiavoittaja Jani Soininen ja Risto Jussilainen. Lisäksi tapahtumassa ratkaistaan yritysten ja kaveriporukoiden välinen mestaruus FirmaJump-kisassa ja myös julkkiksilla on omat joukkueensa. Mäellä tai sen vierellä nähdään ainakin Janne Kataja ja paljon tuttuja naamoja. Helsingin Kaupungin puolelta tapahtuman taustavaikuttajiin vahvasti kuuluva Anssi Rauramo on myös lupautunut hyppäämään.

Tässä mäkikonkareiden vihjeet StadiJumpin hyppääjille
Mantila ja Ahonen: Ylämäessä polvet koukkuun, ilmassa polvet ja nilkat lukkoon.
Halonen: Pelko pois!
Kokkonen: Mäki hyppääjää opettaa.

Lisätietoja tapahtumasta
www.stadijump.fi 

StadiJumpin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle