Suomi semifinaaleihin

Jääpallomaajoukkue varmisti paikkansa MM-kisojen semifinaaleihin 9-5 voitolla Norjasta. Vastustaja selviää illan Ruotsi - Venäjä ottelun jälkeen. Ottelut jatkuvat lauantaina, perjantaina on kisojen välipäivä.

Ottelu oli kaksijakoinen. Suomi aloitti ottelun hyvin latautuneena. Joukkue pelasi kisojen parasta peliään 70 minuuttia. Tulostaululla komeili 0-8. Seuraavat 16 minuuttia ja tulostaululla 5-8 ennen kuin Kimmo Huotelin iski loppunumeroiksi 5-9.

Suomi aloitti hyvin Pekka Hiltusen iskiessä kulmalyönnistä ottelun avausmaalin pelin seitsemännellä minuutilla. Norjalaiset sortuivat jäähysumaan, kahden miehen ylivoimalla Suomi iski nopeasti neljä maalia kuudessa minuutissa ja peli oli taputeltu. Ensin Antti Ekman rangaistuslyönnistä ja Rytkönen, Hiltunen, Aarni ja Hyttinen pelitilanteista.

Toinen jakso sujui samaa rataa, Mikko Aarni iski kaksi maalia jakson alkuun ja sen jälkeen Suomen ote lopahti ja ilmeisesti ajatukset siirtyivät tuleviin semifinaaleihin.  Suomelle tuomittiin kolme jäähyä 80, 81 ja 84 minuuteilla ja Norjalle teki vastaavasti kolme maalia kahden lisäksi. Suomen voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna ja norjalaisten maalit olivat lähinnä kosmetiikkaa.

Tommy Österberg piti Suomen peliä hyvänä "pelasimme turnauksen parasta hyökkäyspeliä, joukkue oli päättäväinen eikä missään vaiheessa antanut norjalaisille tunnetta, että voisivat pärjätä ottelussa. 70 minuuttia mallikasta pelaamista ja sitten löysäilyä. Syöttöpeli ja pallonhallinta oli meidän osalta turnauksen parasta"