Marcus Sandell täytti Olympiakomitean valintakriteerit Kranjska Gorassa

Suomen miesalppihiihtäjillä oli paljon pelissä Slovenian Kranjska Goran suurpujottelukilpailussa perjantaina. Olympiavalintoja ajatellen Marcus Sandellin täytyi esilaskijana laskea aika, joka riittäisi 30 parhaan joukkoon ja Jukka Leinolla täytyi laskea perjantain ja lauantaina kilpailuissa maailmancupin pisteille.

Kolmantena esilaskijana radalle lähtenyt Marcus Sandell laski onnistuneen suorituksen ja vakavasta loukkaantumisesta toipunutta Sandellia hymyilytti syystäkin laskunsa jälkeen.

”Kyllä oli siistiä startata ja hymyilytti aika paljon, kun tulin maaliin. Vaikka on treenannut paljon on se eri homma laskea kisaradalla, vauhti on paljon kovempi ja rinteen pinta erilainen verrattuna harjoitusrinteisiin. Vielä ois voinu mennä kovempaakin, mutta tämä oli hyvää treeniä jatkoa ajatellen”, Sandell fiilisteli onnistuneen suorituksen jälkeen.

Sandellille sattui ainoa virhe laskussa rinteen yläosaan, kun hän ei nähnyt kunnolla rinteen pintaa.

”Radan yläosassa en nähnyt yhdessä kohtaa kunnolla rinteen pintaa ja juuri siinä kohtaa oli pieni kumpu, josta kävin hieman ilmassa ja seuraavan kepin jouduin kiertämään hieman kauempaa. Ihan ok lasku noin muuten. Nyt tiedän, että voi vetää vielä härskimmin ja suorempaan, pitää näyttää seuraavissa laskuissa”, Sandell kommentoi laskuaan.

Vaikka Sandellin vakavasta loukkaantumisesta on aikaa vasta neljä kuukautta on kuntoutuminen sujunut hyvin. Esilaskijan asemassa lisänäyttöjä Olympiakomitealle antanut Sandell ei silti ottanut liikaa paineita laskustaan.

”En mä oikestaan tuntenut suurempia paineita. Aika rento fiilis oli ja ylipäätään, että voin laskea täällä on iso plussa. Luulin, että olisin ollut lopussa enemmänkin puhki, mutta adrenaliinipiikki, jonka laskemisesta saa oli niin vahva, että suurempia ongelmia ei ollut”, Sandell summasi.

Sandellin suoritus riitti selkeästi 30 parhaan joukkoon. Näin ollen hän täytti Olympiakomitean antamat kriteerit, jotka edellyttivät, että hän laskee joko perjantaina tai lauantaina ajan, joka on kilpailuun osallistuneihin laskijoihin verrattuna 30 parhaan joukossa.

Jukka Leinon näyttöpaikka ei onnistunut Sandellin tapaan. Leinon vauhti riitti ensimmäisellä kierroksella 33. sijaan, joten hän karsiutui toiselta kierrokselta 0.20 sekunnin erolla. Kilpailun kärjelle Leino hävisi 3.26 sekuntia.

Andreas Romarin sijoitus ensimmäisellä kierroksella oli 52. Romar ei päässyt laskussaan kunnolla vauhtiin ja hän oli jo ensimmäisessä väliajassa reilut kaksi sekuntia kärkeä jäljessä. Loppuajassa Romar jäi ensimmäisen kierroksen jälkeen kilpailua johtaneesta Norjan Aksel Lund Svindalista 5.83 sekuntia. Svindalin jälkeen toisella sijalla oli kilpailussa on USA:n Ted Ligety ja kolmantena Marcel Hirscher Itävallasta.

Toisella kierroksella kilpailun voittoon nousi viime vuoden tapaan Ted Ligety Yhdysvalloista. Toiseksi laski ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena ollut Hirscher (+0.34) ja kolmannen sijan vei Kjetil Jansrud (+0.51). Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Svindal tippui lopputuloksissa neljänneksi.