Ruotsi uusi mestaruutensa - Suomelle pronssia

Ruotsi pystyi ensimmäistä kertaa kukistamaan Venäjän Moskovassa pelatuissa MM-kisoissa. Ottelu oli äärimmäisen tiukka. Varsinainen peliaika päättyi 5-5 ja jatkoajan toisella jaksolla Daniel Mosberg läpiajon päätteeksi Patrik Nilssonin syötöstä iski kultaisen maalin pelin 110 minuutilla. Ensimmäinen jatkoaika meni Venäjän merkeissä., mutta kunnon maalintekopaikkaa he eivät saaneet.  Ottelu meni ruotsalaismerkeissä Venäjän tasoittaessa aivan varsinaisen peliajan lopussa, joten Ruotsi aktiivisempana ansaitsi voiton.

Pronssiottelussa Suomi oli tiukoilla Kazakstanin kanssa ja vielä aivan lopussa kazukit johtivat 3-2. Antti Ekman toi Suomen tasoihin pelin 81 minuutilla.

Suomen sankariksi ja Kazakstanin kaatajaksi nousi Mikko Aarni joka viimeisteli Suomen voittomaalin 104 minuutilla.  Ottelu oli Suomelle seitsemäs kahdeksan päivän aikana. Suomen päävalmentaja Tommy Österberg  oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ”kiivas pelitempo oli vienyt joukkueesta parhaan terän ja emme saaneet yläkarvausta toimimaan. Jaksoimme kuitenkin loppuun saakka tekemällä töitä kovalla tahdolla kahteen suuntaan.  Pyrimme pelaamaan reunojen kautta ja hankkimaan kulmalyöntejä. Antti Ekman mm. viimeisteli kulmalyönnistä 2-2 tasoituksen”.

Suomen joukkueesta onnistujia olivat molemmat maalivahdit Pasi Hiekkanen ja Marko Herajärvi, Mikko Aarni nousi ykköspyssyksi. Aarni oli hyvällä jalalla liikkeellä ja onnistui maalinteossa. Jari Hyttinen sivutuen roolissa oli positiivinen yllätys.  Antti Ekman ja Ville Aaltonen olivat isossa roolissa keskialueelle ja Igor Zolotarev auttoi heitä hyvin. Joni Kauhanen pelasi myös tasaisen hyvät kisat jatkoi  Österberg.