Ruotsi vei kaiken, Suomi hopealle 19-v kisoissa

Jääpallon maajoukkueviikko päättyi Ruotsin valtavaan menestykseen. MM-kultaa miehissä, 19- ja 15 vuotiaiden kisoissa ja 17-v PM kisojen voitto.

Suomalaisittain 19-v MM finaalia odotettiin innokkaasti. Taustalla oli runkosarjan 1-1 tasatulos Ruotsia vastaan varsinaisella peliajalla ja voitto Semifinaalissa Venäjästä luvuin 0-1.

Ottelu alkoi suomalaisittain hienosti. Vapaalyöntikikalla ottelun 18 minuutilla 0-1 Suomelle, maalintekijänä Tuomas Mokko.  Ruotsi tuli peliin mukaan aivan ensimmäisen jakson lopussa kun Emil Viklund iski ottelun 27 minuutilla kulman jälkitilanteesta tasoituksen ja puoliaika luvut 1-1.
Toisella jaksolla samainen Viklund vei Ruotsin jo 2-1 johtoon. Suomen ote kuitenkin piti ja Teemu Määttä iski kulmalyönnistä tasoituksen. Kalle Mårtenson iski Ruotsille  3-2 ja Petter Björling iski ottelun 50 minuutilla loppuluvut 4-2. Venäjä voitti pronssiottelussa Norjan 4-1.

Valmentaja Mauri Kåhlman totesi rehdisti Ruotsin olleen tänään parempi. "Olimme Venäjäottelussa jo aivan äärirajoilla ja Ruotsi sai finaaliin ottelun verran enemmän palautusaikaa. Toisella jaksolla joukkueelta loppui puhti ja Ruotsi meni menojaan. Suomen joukkueen positiiviset yllättäjät kisoissa olivat mv Christoffer Huber ja Emil Dolk".