Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomalaisfreestylerit haastajina olympiarinteisiin

 
Suomalaisfreestylerit haastajina olympiarinteisiin

Freestylejoukkue julkisti uudet yhteistyökumppanit

Suomen freestylen olympiajoukkue kokoontui viimeiseen yhteiseen tilaisuuteensa Talman hiihtokeskukseen keskiviikkona 3.2.2010. Huomenna torstaina kumparelaskijat ja lajijohto matkustavat olympiamaisemiin aamulla klo 9.10 lennolla.

Ski Sport Finlandin freestylen lajijohtaja Marko Mustonen kertoi joukkueen nyt nauttivan hyvästä ilmapiiristä saadessaan valmistautua kauden päätavoitteeseen lyhyen harjoitusjakson aikana.
”Kauden päätavoite on edessä ja suomalaiset lähtevät haastajina kilpailuun. Haastajan rooli on sopinut meille aikaisemmissakin arvokisoissa, joten uskomme menestykseen myös nyt.”

Freestylen kilpailunäyttämö Cypress Mountain on kärsinyt lumenpuutteesta, mutta olympiaorganisaatio tekee hurjasti töitä saadakseen suorituspaikat kuntoon.

”Freestylen hyppyjen ja kumpareiden suorituspaikat ovat viimeisen tiedon mukaan valmiit, mutta ski cross radan kanssa on vielä haastetta. Lunta ajetaan ja tuodaan radalle helikopterivoimin, joten eiköhän paikat valmistu aikataulussa”, Mustonen kertoi viimepäivien uutiset.

Kumparelaskijat keskittyneet hyppyongelmiin

Alkukaudella alavireisesti kilpailleet kumparelaskijat ovat viimeistelleet suorituksiaan omilla tahoillaan. Tapio Luusua ja Arttu Kiramo harjoittelivat Pekka Lehtikallion kanssa Rukalla ja Mikko Ronkainen Lauri Lassilan valmennettavana Lake Placidissa.

”Alkukauden ongelmat on käyty joukkueen kanssa läpi ja ongelmakohtia on nyt saatu parannettua. Rukalla pystyimme keskittymään juuri niiden pienten asioiden hiomiseen, jotka sitä vaativat”, Lehtikallio kertoi.

Luusuan kateissa ollutta laskuherkkyyttä on palauteltu nopeus- ja kimmoisuusharjoittein.
”Loikka- ja nopeusharjoitteilla olen pyrkinyt saamaan jalkoihin sitä puuttuvaa herkkyyttä ja hermotusta. Tuntuu, että se pikku hiljaa alkaa sieltä tulemaan.”

Ronkainen ja Kiramo ovat painineet molemmat hyppyongelmien kanssa. Ronkaisella oli mahdollisuus jäädä harjoittelemaan Lake Placidiin Lassilan kanssa, joka onkin ollut suuri apu valmennuksessa tällä kaudella.
”Ensin huilasin viikon Bostonissa ja sitten tulin Lake Placidiin hiomaan lähinnä hyppyjä. Olosuhteet ovat olleet optimaaliset. Kyllä se on auttanut, että on Laten kanssa pitkä yhteinen tausta. Hyppyjä on analysoitu videolta ja keskitytty ”korkin” lähtöön ja siihen, mitä pitää muuttaa. Tammikuun kisoissa hypyissä näkynyt epävarmuus oli paljolti loukkaantumisen tuoman laskutauon vaikutusta”, Ronkainen kertoi lehdistötilaisuudessa Lake Placidista ”livenä” internetin välityksellä.

Crossissa otettava ratkaiseva askel eteenpäin

Crossivalmentaja Heikki Kervinen uskoo ski crossin ensimmäisestä olympiataistosta tulevan kovan.
”Kaikkien aikojen kovin crossikisa on luvassa. Mukana ovat taatusti lajin kaikki parhaat ja hyviä on jäänyt olympialaisten ulkopuolellekin maapaikkasäännön vuoksi. Rata on reilun kilometrin mittainen ja sisältää paljon hyppyreitä ja erilaisia muotoja. Niin sanottua palautumisaikaa ei juurikaan radalla ole.”

Kiramon tavoin ensimmäisiin olympialaisiinsa lähtee ski cross -laskija Juha Haukkala. Harmittavasti juuri viimeisessä maailmancupin kisassa loukkaantunut Jouni Pellinen joutuu kannustamaan joukkuekaveriaan kotisohvalta. Haukkala on tyytyväinen palautumiseensa rankasta tammikuun maailmancupin kiertueesta.
”Nyt on hyvä olo. Fysiikkaa olen pystynyt treenaamaan normaalisti tauon aikana.”

Olympiaradasta Haukkala pitää, vaikka viime vuodelta onkin huonoja muistoja.
”Rata sopii kyllä mulle. Viime vuonna taisin olla aikalaskujen 42. Mutta tein silloin ison virheen. Nyt ei mennä tekemään virheitä”, Haukkala jutteli pilke silmäkulmassa.

DMP ja NRJ Finland freestylen uudet tukijat

Ski Sport Finlandin markkinointijohtaja Petteri Laurikaisella oli positiivisia uutisia tuotavanaan freestylemaajoukkueen lehdistötilaisuuteen. Laurikainen julkisti DMP:n ja NRJ Finlandin sekä freestylejoukkueen yhteistyösopimukset.

Graafisen alan Suomen johtaviin yrityksiin lukeutuva DMP on erinomainen markkinoinnin toteuttaja. Freestylejoukkueessa yritys näkee paljon samankaltaisuutta. Joukkueen pääyhteistyökumppani näkyi päivän lehdistötilaisuudessa muun muassa ”pahvi-Mikon” muodossa, kun Ronkainen vastaili webin välityksellä kysymyksiin.

”Freestyle sopii meille kumppanuuslajina kuin nenä päähän. Tietynlainen tekemisen meininki, nopea suoritusaika ja jatkuva halu kehittää itseään menestyäkseen ovat ominaisia kummallekin osapuolelle,” DMP:n myynti- ja markkinointijohtaja Ilkka Mattila sanoo.

Myös NRJ Finland näkee freestylemaajoukkueen ja omien arvojensa kohtaavan erinomaisesti.

”Olemme jo pitkään miettineet tapaa olla läheisemmin yhteydessä freestylemaajoukkueeseen. Nyt saamme kanavalle mielenkiintoista sisältöä ja pääsyn tilanteisiin, joihin emme muuten pääsisi”, kommentoi NRJ Finlandin kaupallinen johtaja Jukka Pelkonen yhteistyökumppanuutta.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle