Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nuorten MM-kisat päättyivät suomalaisten osalta naisten suurpujotteluun

 
Nuorten MM-kisat päättyivät suomalaisten osalta naisten suurpujotteluun

Alpphiihdon nuorten MM-kilpailut Ranskassa, Mount Blancin alueella päättyivät suomalaisten osalta perjantaina naisten suurpujotteluun. Yhden mitalin tavoite jäi kisoista täyttymättä, mutta nuoret suomalaislaskijat esittivät kisoissa hyviä yksittäisiä suorituksia.

Parhaimmaksi saavutukseksi kisoissa jäi avauspäivänä kilpaillun miesten suurpujottelun viides sija, josta vastasi Victor Malmström. Myös miesten pujottelussa saatiin kaksi miestä kymmenen parhaan joukkoon, kun Juho-Pekka Penttinen laski kahdeksanneksi ja Santeri Paloniemi yhdeksänneksi.

Perjantaina naisten suurpujottelussa suomalaislaskijat jäivät kauas kärjestä. Korkeimmalle laski Nina Halme, jonka sijoitus norjalaisen Mona Lösethin voittamassa kilpailussa oli 34. Nathalie Brännkärr laski kilpailussa 49:nneksi ja Merle Soppela 52. Kristiina Rove keskeytti ensimmäisellä kierroksella.

”Muutamia hyviä suorituksia nähtiin suomalaisten osalta kisoissa, kuten Victorin viides sija suurpujottelussa ja miesten pujottelun kymppisakin sijoitukset. Myös pujottelussa Penttisen nopein ja Paloniemen toiseksi nopein aika toisella kierroksella ovat hyviä tuloksia. Samu Torsti ja Roope Leskinen ovat muiden vauhdissa harjoituksissa, mutta samanlainen tekeminen pitäisi saada myös kilpailuihin”, joukkueenjohtaja Petri Lindén totesi.

”Naisilla oli selkeästi huomattavissa arvokisajännitystä suorituksissa. Myös kilpailujen taso naisten puolella on paljon kovempi, kun kärkilaskijat laskevat maailmancupissa kymmenen parhaan joukkoon ja Eurooppa-cupissa palkintokorokesijoille, mutta tottakai myös meillä tulisi pyrkiä tähän. Naisilla on vähän hieman enemmän kurottavaa maailman kärkeen ja se tarkoittaa kovaa työtä harjoittelussa”, Lindén jatkoi.

Nuorten MM-kilpailut päättyvät lauantaina laskettavaan alppiyhdistettyyn, jossa ei ole mukana suomalaisia.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle