Suomen ja Ruotsin miehet tasapeliin, Ruotsi voitti maaottelupäivän

Suomen ja Ruotsin välinen salibandyn maaottelupäivä päättyi miesten otteluun, jossa päädyttiin tasatulokseen 2-2 (0-1, 2-1, 0-0). Ottelun päälle Ruotsi voitti päivän otteluihin kuuluvan rangaistuslaukauskisan ja vei maaottelupisteet 2-1.  Päivän neljän ottelun yhteispisteet Ruotsi korjasi mukaansa 11-1.

Miesten ottelun avausosuma nähtiin ensi erän lopulla, kun Ruotsin David Gillek ohitti ensin yhden ja sitten toisen puolustajan ja luikerteli nostamaan pallon yläkulmaan ohi Jani Naumasen. Toisessa erässä Suomi tuli tasoihin, kun Harri Forsten syötti maalin takaa ja Juho Järvinen napautti takakulmaan tasoituksen. Ruotsin Mattias Wallgrenin istuessa jäähypenkillä konkari ja keltanokka juonivat Suomen johtoon: ensimmäistä miesten maaotteluaan pelannut Henri Johansson syötti ja Mika Kohonen laukoi 120 maaottelun kokemuksella asettelematta. Voittoon ei kaksi maalia tänään kuitenkaan riittänyt kun Rasmus Enström laukoi Ruotsillekin toisen maalin vielä ennen toista taukoa. Kolmannessa erässä kummallekin aukesi vielä tilaisuuksia, mutta aivan huippupaikat jäivät puuttumaan niin Suomen kuin Ruotsinkin pelatessa tunnollisesti puolustuksen kautta.

Rangaistuslaukauskisassa tilanne oli vielä neljän parin jälkeen 1-1 Mika Kohosen onnistuttua Suomelle ja Peder Bodenin Ruotsille.  Viidennessä parissa kuitenkin Ruotsin Henrik Stenberg tuuppasi pallon alakulmaan ohi Jarno Ihmeen, ja kisa päättyi Suomen Henri Johanssonin sijoittaessa oman pallonsa ohi maalin.

- Lähdimme puolustamaan hyvin ja taistelemaan kuten tapahtuman nimi Finnkampen edellyttää, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kertoi. - Ensimmäisessä erässä oltiin hermostuneita ja toisessa peli parani. Puolustuspeli olikin tänään hyvää, mutta maaleja ei pystytty tekemään tarpeeksi. Tämä oli joulukuun kotikisoja ajatellen tärkeä tilaisuus nähdä, missä tällä hetkellä mennään. Joihinkin kysymyksiin saatiin vastauksia ja joitain uusia kysymyksiä tuli eteen, mutta jokainen harjoitus ja ottelu tähtää MM-kullan voittamiseen joulukuussa.