Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje
Suomen EM-karsinta vastukset arvottiin sunnuntaina.

EM-karsintalohkot arvottiin Varsovassa

 
EM-karsintalohkot arvottiin Varsovassa

Vuoden 2012 jalkapalloilun EM-lopputurnauksen karsintalohkot arvottiin sunnuntaina (7.2.) Varsovan tiede- ja kulttuuripalatsissa. Suomi arvottiin karsintalohkoon E, jonka muut maat ovat Hollanti, Ruotsi, Unkari, Moldova ja San Marino.

"Mielenkiintoinen lohko"

Suomen päävalmentaja Stuart Baxter otti arvontatuloksen vastaan varsin tyytyväisenä.

- Tämä on todella mielenkiintoinen ja jännittävä lohko. Hollanti on luonnollisesti huippumaa, Ruotsi naapurimaana jo hieno vastus ja myös se on kova joukkue. Unkarillakin on pitkät perinteet ja uskon, että se tulee myös olemaan vahva, Baxter sanoi.

Naapurimaa Ruotsi on myös Baxterille itselleen mieluisa kohdattava.

- Ruotsi on minulle tietysti erityisen kiinnostava vastus, koska asun Ruotsissa ja tunnen ruotsalaisen jalkapalloilun hyvin. Toisaalta Ruotsissa varmasti he ajattelevat myös tuntevansa minut.

- Emme voi kuitenkaan keskittyä pelkästään Ruotsiin, vaan meidän on löydettävä oikea strategia kaikkia lohkon viittä maata vastaan. Uskon joka tapauksessa, että meillä on hyvät mahdollisuudet taistella jatkopaikoista.

Vuoden 2012 EM-lopputurnauksen karsintalohkot pelataan syyskuun 2010 ja lokakuun 2011 välisenä aikana.

EM-lopputurnaukseen selviytyvät jokaisen karsintalohkojen voittajat sekä paras lohkokakkonen. Lohkokakkosten vertailu tehdään sen perusteella miten joukkueet ovat pelanneet omassa lohkossaan ykköseksi, kolmanneksi, neljänneksi ja viidenneksi sijoittuneita maita vastaan. Muut kahdeksan lohkokakkosta arvotaan pareiksi jatkokarsintaan ja marraskuussa 2011 pelattavien jatkokarsintojen voittajat selviytyvät niin ikään lopputurnaukseen.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle