Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Petri Välimetsä naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

 
Petri Välimetsä naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

Petri Välimetsä, 36, on nimetty lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Yliluutnantti Välimetsä vastaa Puolustusvoimien Urheilukoulun lentopallovalmennuksesta ja hänellä on monipuolinen tausta miesten, naisten ja nuorten valmentajana.

- Ulkomaisen päävalmentajan alaisuudessa työskentely kiinnostaa kovasti. Odotan saavani omaan tekemiseeni uutta. Tämä on askel eteenpäin, Välimetsä sanoo.

- Odotukset tältä keväältä ovat, että naisten maajoukkueen kanssa mennään EM-kisoihin. Miksei mentäisi? Uskon että meillä on hyvä kuusikko ihan Euroopan mittakaavassa, kun kaikki parhaat pelaajat ovat mukana. Kuusikon jälkeen kaivataan lisää potkua.

Naisten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi valittiin vajaa kuukausi sitten norjalainen Tore Aleksandersen.

- Olen tavannut Toren ja muutamia tunteja ollaan juteltu, mutta ei voi sanoa, että häntä vielä kovinkaan hyvin tuntisin. Kevään aikana ollaan tietysti paljon yhteydessä, jotta kaikki on selvää, kun ensimmäinen leiri alkaa.

Välimetsä on ollut poikien maajoukkuevalmennuksessa mukana vuodesta 2000 ja samoin Urheilukoulun lajitoiminnassa.  Takana on muun muassa kahdet sotilaiden MM-kisat. Tällä hetkellä Välimetsä valmentaa Kausalan Yritystä naisten 1-sarjassa ja aiemmin hän on valmentanut myös Salpiksen naisten ja Kimmo Volleyn miesten joukkuetta 1-sarjassa sekä juniorijoukkueita.

Lentopallon valmentajakoulutuksen 3-tason hän on suorittanut 1999 ja valmentajan erikoisammattitutkinnon 2002.

- Uuden päävalmentajan avuksi etsittiin kakkosvalmentajaa, jolla on riittävä kokemus ja nykyaikaisten valmennusmenetelmien käyttötaito sekä hyvä kielitaito. Välimetsä istuu hyvin tähän kokonaisuuteen, Lentopalloliiton valmennuspäällikkö Antti Paananen sanoo.

Maajoukkueen tilastomiehenä jatkaa Aapo Rantanen ja fysioterapeutteina toimivat edelleen Eerik Breilin ja Tommi Ruohonen.

- Maajoukkueen taustajoukko on ammattitaitoinen ja varmasti asiat hoituvat laadukkaalla tavalla, Paananen sanoo.

Maajoukkue kokoontuu ensimmäiselle leirilleen Pajulahteen 25.4. Pajulahden lisäksi maajoukkue leireilee myös Saksassa ennen EM-karsintaturnauksia 21.-23.5. Portugalissa ja 28.-30.5. Bulgariassa. Suomen, Portugalin ja Bulgarian lisäksi lohkossa pelaa Kreikka. Lohkon voittaja menee suoraan EM-kisoihin ja lohkon toiseksi sijoittunut joukkue pääsee jatkokarsintoihin 3.-5.9. ja 10.-12.9. EM-kisat ovat Serbiassa ja Italiassa 22.9.-2.10.2011.

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle