Suomalaismiehet kärjen tuntumassa vaikeassa Eurooppa-cup suurpujottelussa

Nuorten MM-kilpailuissa vahvasti laskenut Victor Malmström jatkoi hyviä otteita myös alppihiihdon Eurooppa-cupin suurpujottelussa Saksan Oberjochissa. Myös Jukka Leino pääsi erinomaiseen vauhtiin vaikean maailmancupkauden jälkeen ja laski kilpailussa neljänneksi.

Suomalaiset starttasivat kilpailuun suurilla lähtönumeroilla, mutta se ei vaikeissa olosuhteissa käydyssä kilpailussa suomalaisalppihiihtäjien vauhtia hiljentänyt. Neljänneksi laskenut Leino hävisi kilpailun voittaneelle Ruotsin Matts Olssonille 0.62 sekuntia.

”Vaikeat olosuhteet värittivät tämän päivän kilpailua, kun rinne on aika jyrkkä ja viime yön lumisade toi lisäksi irtolunta rinteeseen. Rinteen yläosaa ei ollut jäädytetty ollenkaan, joka teki pinnasta aika tarttuvan, joten haastetta laskijoille riitti”, valmentaja Janne Haarala kertoi.

Leinon lisäksi kymmenen parhaan joukkoon laski Victor Malmström. Seitsemänneksi laskenut kauniaislainen jäi kärjestä 0.75 sekuntia ja valmennusjohto oli syystäkin tyytyväinen Malmströmin suoritukseen.

”Victor oli ehdottomasti päivän suorittaja. Lähtönumerolla 49 lasketty hyvä asema toiselle kierrokselle ja toisen kierroksen nopein aika tarkoitti, että Victor teki juuri sen mitä osaa. Lähes virheettömiä laskuja ja tässä on lopputulos”, Haarala hehkutti kilpailun parhaana juniorina palkittua Malmströmiä.

Kilpailun kolmas suomalainen Samu Torsti on myös löytämässä oivan laskuvireen alakuloisesti menneiden nuorten MM-kisojen jälkeen. Torstaina Torstin sijoitus oli 11. Aikaeroa kärkeen kertyi 1.13 sekuntia.

”Samulla oli pieniä ongelmia toisella kierroksella, mutta silti tämä oli hänen paras FIS tulos koko uralla. Koko kolmikolta oikein vahvaa suorittamista tänään ja vaikka olosuhteet olivat vaikeat ei se ratkaissut kilpailua vaan oikeat miehet siellä kärjessä oli”, Haarala summasi.

Perjantaina alppihiihdon Eurooppa-cup jatkuu Oberjochissa pujottelulla.