Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romar pääsi ensimmäistä kertaa Whistlerin syöksyrinteeseen

 
Andreas Romar pääsi ensimmäistä kertaa Whistlerin syöksyrinteeseen

Vancouverin olympialaisten syöksylaskun toiset harjoitukset saatiin laskettua Whistlerissä torstai-iltana Suomen aikaan. Myös Suomen Andreas Romar pääsi vauhtiin kisarinteessä, ensimmäisten harjoitusten keskeydyttyä sääolosuhteiden vuoksi.

Romarin sijoitus toisissa harjoituksissa oli 40. Aikaeroa harjoituksen pohja-ajan laskeneeseen Itävallan Michael Walchhhoferiin kertyi 2.4 sekuntia. Vaasalaisen suoritus antaa uskoa erityisesti alppiyhdistettyyn, joka kilpaillaan ensi viikon tiistaina.

”Laskeskeltiin, että alppiyhdistetyssä on 15 sellaista nimeä, jotka pystyvät Andreaksen kanssa kilpailemaan samalla tasolla syöksyssä ja pujottelussa. Ihan hyvät mahdollisuudet hänellä on vetää 20:n, parhaillaan jopa 15 joukkoon”, Janne Leskinen kaavaili.

Romarin harjoituslasku tuotti loppuajan 1:36.86 ja itsekin olympialaisissa kilpaillut Leskinen oli tyytyvinen Romarin ensimmäiseen vetoon olympiarinteessä.

”Lasku oli ihan hyvä, kun ottaa huomioon, että tämä oli ensimmäinen kerta tässä mäessä. Ylhäällä väliajassa sijoitus oli 25 paikkeilla, mutta radan loppuosaan tuli pari virhettä, jotka rokottivat loppuaikaa. Toivottavasti Andreas pääsee vielä toisen kerran mäkeen ennen kisaa.”

Syöksylaskun olympiamitaleista on tarkoitus kamppailla lauantaina, mutta kuten on nähty Whistlerin oikuttelevat sääolosuhteet voivat muuttaa aikatauluja radikaalisti.

”Muuten kaikki täällä on pelannut loistavasti. Ruokaa on riittävästi ja olemme päässeet hyvin harjoittelemaan, mutta sää on ainoa kysymysmerkki. Tällä hetkellä sataa vettä ja ylempänä se tulee varmaan lumena, joten ennusteet vauhtilajeille on huonot”. Leskinen jatkoi.

Kilpailuihin osallistuvat maat saavat nimetä neljä urheilijaa kilpailuun, joten Romarin lähtönumero tulee parantumaan harjoitusten lähtönumerosta (49.) pari pykälää. Lauantain kisan lähtönumero tulee olemaan 40-45 paikkeilla. Perjantaina Whistlerissä on vielä tarkoitus harjoitella. Syöksyharjoituksen käynnistyvät Dave Murray rinteessä paikallista aikaa kello 13.30 ja Suomen aikaan kello 22.30.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle