Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kumparelaskijat mieltyivät olympiakumpareikkoon

 
Kumparelaskijat mieltyivät olympiakumpareikkoon

Kumparelaskumaajoukkueen kunto ennen olympialaisten mitalitaistoa on kohdillaan. Cypress Mountainin kisakumpareikkoon tutustuminen on sujunut ongelmitta, mutta aivan vaivatonta harjoittelu ei ole ollut.

Tapio Luusua sai kroppansa kuntoon kilpailutauon aikana Suomessa, mutta sairastui flunssaan viime sunnuntaina. Hyväksi onneksi oireet ovat pysyneet nuhassa.
”Flunssa iski viime sunnuntaina, juuri ennen ensimmäistä treenipäivää. Onneksi ei ole kuumetta, mutta olo on aika tukkoinen.”

Luusua oli torstaihin mennessä harjoitellut kilpailurinteessä kahdesti. Lumi on hyvin erilaista, mihin laskijat ovat alkukaudesta tottuneet.
”Lunta kumpareikossa on tarpeeksi, mutta se on semmoista sokerimaista mössöä. Aika arvaamatonta laskea, kun se takertuu suksiin ja monoihin”, Luusua kertoi treeniolosuhteista.

Alueen vähäisestä lumesta johtuen harjoituslaskuja tulee yhtä treenikertaa kohden vähän, koska hissille joudutaan kulkemaan muun muassa moottorikelkan perässä. Yhden harjoituksen aikana laskija ehtii laskea vain 4–5 treenilaskua ja hissikiertoon kuluu aikaa noin 20 minuuttia.

”Kumpareikko on kyllä hyvä, säännönmukainen, paras kumpareikko, mitä täällä on ollut. Alkuviikosta olen laskenut nyt osia kisalaskusta ja tänään torstaina on tarkoitus pistää palaset yhteen treeneissä. Kyllä tässä kerkiää laittaa paketin kuntoon, vaikka laskuja ei paljoa tulekaan”, Luusua arvioi.

Ronkainen vaihtoi hyppyjä, Kiramolla lasku kasassa

Luusuan tapaan samalla rytmityksellä harjoitellut Mikko Ronkainen on pääsyt sinuiksi olympiakumpareikon kanssa. Ronkainen kehuu rinnettä ”kunnon olympiamäeksi”, joka on riittävän jyrkkä ja sopivan tiheä.

”Treeneissä hyppyjen kanssa on edelleen pientä hienosäätöä. Toki ovat paremmalla mallilla ja uskon, että löytyy se kunnon fiilinki hyppyihinkin vielä ennen kisaa”, Ronkainen kertoi.

Ronkaisen oli alun perin tarkoitus hypätä ylähyppynä suoraa seiskaa (720 astetta) ja alahyppynä korkki seiskaa (720 astetta). Ylähyppyä helpotettiin hieman ja se vaihdettiin kolmoseksi (360 astetta).

”Suora seiska vaihdettiin kolmoseksi, se toimii laskuun paremmin. Siihen on helpompi saada hyvä alastulo, josta sitten jatkaa laskua siististi”, Ronkainen valaisi muutoksen taustoja.

Torstain harjoituksissa Ronkainen hioi kokonaissuorituksia.

Olympiajoukkueen ensikertalainen Arttu Kiramo piti torstaina lepopäivän harjoiteltuaan kolmesti kisarinteessä alkuviikosta.

”Paketti on kasassa, keskiviikkona sain vedettyä jo kokonaisia kisavauhdilla. Alahyppy on ok, mutta koskaanhan ei saa olla liian varma. Mutta kaikkinensa rennoin fiiliksin lähden kisaan”, Kiramo jutteli.

Kiramo on tyytyväinen olympiaolosuhteisiin ja on jo tottunut kisakylän tunnelmaan.

”Helppoahan täällä on olla, kun on puitteet kunnossa. Saa tehdä palauttavat treenit hyvässä salissa ja ruokapolitiikan ohella kaikki muukin toimii. En oikeastaan enää mieti, että olen olympialaisissa, nyt valmistaudutaan kisaan ihan samalla lailla kuin muihinkin kisoihin”, Kiramo jatkoi rentoon tyyliinsä.

Miesten kumparelasku on olympiaohjelmassa sunnuntaina 14.2. Kilpailu alkaa alkukisalla maanantain puolella klo 00.30 ja jatkuu finaaleilla klo 03.30. YLE televisioi kaikki kilpailut.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle