Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Andreas Romar lähtönumerolla 37 lauantain olympiasyöksyyn

 
Andreas Romar lähtönumerolla 37 lauantain olympiasyöksyyn

Vaikeat sääolosuhteet peruuttivat perjantaiksi suunnitellut miesten syöksylaskun harjoitukset Vancouverin olympialaisten alppihiihdon keskuksessa Whistlerissä. Lämmin sää ja radan yläosaan satanut uusi lumi, eivät antanut järjestäjille mahdollisuuksia harjoituksien läpiviemiseksi.

Kilpailun sääntöihin on kirjattu, että syöksykilpailun läpiviemiseksi ennen kilpailua on pitänyt pystyä laskemaan vähintään yhdet harjoitukset. Whistlerissä harjoitukset laskettiin torstaina, mutta tämän hetkinen tilanne on laittanut urheilijat eriarvoiseen asemaan.

”Keskiviikon harjoituksissa 42 laskijaa pääsi laskemaan koko radan kertaalleen, ennen kisan keskeytystä ja torstaina laskettiin 400 metriä normaalia lyhyemmällä radalla. Radan viimeiselle pätkälle tulee vielä pari hyppyä, jotka ovat esimerkiksi Andreakselle täysin tuntemattomia”, Suomen alppijoukkueen johtaja Janne Leskinen totesi.

Myös kansainvälinen hiihtoliitto on kiinnittänyt asiaan huomiota ja FIS toikin Suomen joukkueen esityksestä tasapuolisen kohtelun esille joukkueenjohtajien kokouksessa perjantaina. Kilpailun jury tekee päätöksen kilpailun pitämisestä aikataulun mukaisesti Vancouverin aikaan lauantaiaamuna.

Syöksylaskun nuorinta osallistujaa Andreas Romaria spekulointi ei kuitenkaan tunnu häiritsevän. Numerolla 37 rinteeseen starttaava vaasalainen on luottavainen omiin kykyihin ensimmäisen olympiastartin aattona.

”Radan lopusta jäi pari hyppyä väliin treeneissä, mutta on ollut puhetta, että niitä pääsisi kokeilemaan radankatselussa. Ihan hyvillä mielin olen kuitenkin lähdössä kisaan”, Romar kertoi.

Miesten syöksylasku on tarkoitus laskea Whistlerissä kello 11.45 paikallista aikaa eli kello 21.45 Suomen aikaan. Alueelle on luvattu lauantaiksi lumisadetta, joten muutoksia aikatauluihin voi tulla.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle