Simon Ammann normaalimäen voittoon Vancouverissa – Ahonen 4.

Vancouver 2010-talvikisojen ensimmäiset mitalit ratkottiin mäkihypyn normaalimäen kilpailussa. Whistler Olympic Parkin HS 106-mäen ensimmäisen kierroksen jälkeen suomalaisnelikon paras oli Janne Ahonen viidentenä hypättyään avauksena 102 metriä. Parhaasta suorituksesta kierroksella vastasi Sveitsin Simon Ammann 105 metrin hypyllään. Janne Happonen ja Harri Olli hyppäsivät samoille mitoille 97,5 metriin, mutta harmittavasti Harri Ollin kohtaloksi koitui välinekontrollissa liian suuri mäkipuku. Happosen tavoin Kalle Keituri selvitti tiensä kilpailun toiselle kierrokselle 97 metrin hypyllä. Happonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 25. ja Keituri 27.

Happonen onnistui venyttämään toisella kierroksella hypylle mittaa 100 metriä ja Keituri vain puoli metriä vähemmän. Kaksikko paransi sijoitustaan lopputuloksiin: Happonen 19. ja Keituri 22.
Janne Ahonen venytti toisella kierroksella hypylleen mittaa 104 metriä ja nosti hienosti sijoitustaan kilpailun neljänneksi. Sveitsin Simon Amman teki toisella kierroksella yhtä ylivoimaisen suorituksen kuin avauskierroksellakin ja hyppäsi kilpailun pisimmän hypyn 108 metriä. Ammann voitti näin normaalimäen olympiakultaa. Hopeisen mitalin voitti Puolan Adam Malysz ja pronssin Itävallan Gregor Schlierenzauer.

Päävalmentaja Janne Väätäinen totesi kisan jälkeen Ahosen 4. sijan olleen voitettu sija.
- Neljäs sija oli tänään voitettu sija. Janne hyppäsi tänään parhaat hyppynsä täällä ollessa nyt kilpailussa. Harmittaa toisaalta, mutta tänään oli kolme parempaa, ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Nyt käydään tämä kilpailu läpi ja sitten katseet kohti ensi viikonloppua ja suurmäkeä, summasi Väätäinen kilpailun jälkeen.