Naisleijonien olympia-avaus toi helpottavan voiton

Suomi-Venäjä 5-1 (1-1, 2-0, 2-0)

Suomen naisleijonien avausottelu Vancouverin olympiakisoissa sujui suunnitelmien mukaan. Vahva taistelu toi joukkueelle avausvoiton tärkeässä ottelussa selkein lukemin 5-1.

Suomen voiton takuunainen oli ottelun kolmannessa erässä kaksi maalia tehnyt ykköskentän laitahyökkääjä Nina Tikkinen, jonka ruokinnasta vastasivat ketjukaverit Saara Tuominen ja Michelle Karvinen. Suomen taitava ykköskentju johti joukkueen odotettua pyöritystä Venäjän päädyssä vyöryttäen peliä jatkuvasti kohti maalia.

Ottelun avauserässä Suomi joutui takaa-ajoasemiin, kun Venäjä sai kiekon ylivoimatilanteessa onnekkaiden sattumien kautta Suomen maalivahdin Noora Rädyn vartioimaan maaliin. Suomi ei tästä horjahtanut, vaan tasoitti ottelun saman erän aikana puolustaja Saija Sirviön 5-3 ylivoimalla päättäväisesti ampumalla tärkeällä maalilla. Sirviön maaliin esityön tekivät Mari Saarinen ja Linda Välimäki.

Toisessa erässä Suomen luistin liikkui venäläisiä paremmin. Kakkoskentän sentterin Marjo Voutilaisen iskemän Suomen 2-1-johtomaalin arkkitehteinä toimivat Michelle Karvinen ja Karoliina Rantamäki. Suomen kolmas maali kirjattiin tilastoihin Venla Hovin käsialalla. Ykköskentän erinomaisesti liikkuva puolustaja Jenni Hiirikoski pysäytti Venäjän rännikiekon siniviivalla, odotti Hovia saapuvaksi maalin eteen ja toimitti kiekon kohti maalia. Ensimmäisissä Olympiakisoissaan debytoinut Hovi ohjasi kiekon upeasti ilmasta Venäjän maaliin.

Suomen päävalmentaja Pekka Hämäläinen oli tyytyväinen kisastarttiin. "Meillä oli hieman hermostunut alku, mutta joukkue kokosi itsensä hienosti luottaen omaan tekemiseen sekä puhtaasti siihen, että olemme Venäjää parempia", Hämäläinen kommentoi.

Suomen maalissa Noora Räty torjui ottelussa 13 torjuntaa.

Naisleijonien seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Kiinaa vastaan klo 05.00 Suomen aikaa. Suomen osalta alkusarjan päättää USA-ottelu perjantaina 19.2. klo 00.30.