Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Defago olympiasyöksyn voittoon – iso virhe koitui Romarin kohtaloksi

 
Defago olympiasyöksyn voittoon – iso virhe koitui Romarin kohtaloksi

Vancouverin olympialaisten alppihiihto pääsi alkamaan vihdoin maanantaina, kun miehet syöksyivät Whistler Creeksiden Dave Murray rinteeseen. Suomalaisista menestystä miesten syöksylaskuun lähti hakemaan Andreas Romar.

Romarin kokemukset olympiarinteestä rajoittuivat yhteen viralliseen harjoituslaskuun, jossa vaasalaisen sijoitus oli 40. Ensimmäinen harjoitus keskeytyi 42 laskijan jälkeen, mutta toiset harjoitukset saatiin vietyä läpi kaikkien laskijoiden osalta. Olympiasääntöjen mukaan yksi läpi viety harjoitus riittää kisojen järjestämiseen.

Kilpailun jyrun päätöksellä ensimmäisessä harjoituksessa laskematta jääneet saivat laskea radan loppuosan vauhdilla aamun radankatselussa, että he voisivat kokeilla radan loppuosan kumpuja.

”Ei millään super kovilla vauhdeilla sitä päässyt laskemaan, mutta kovempaa kuitenkin kuin lanatessa. Oli ihan hyvä, että sai hieman kokeilla miten siihen tullaan. Onhan sillä vaikutusta, että vähäinen harjoittelu syöksyssä vaikuttaa, mutta ei sen piikkiin voi laittaa tämän päivän suoritusta. Ei ole vielä laskussa sitä varmuutta mitä vaaditaan. Hyviä pätkiä tulee, mutta varma peruslasku maaliin asti puuttuu tällä hetkellä”, Andreas Romar analysoi.

Lopputuloksissa Romarin sijoitus oli yhden sijan harjoituksia huonompi 42. Romarille sattui laskuun paha virhe, jossa hän ajautui laskulinjalta reilusti sivuun. Vaikka radan loppuosa sujui tasapainoisesti, eroa kilpailun voittaneeseen Sveitsin Didier Defagoon kertyi 4.40 sekuntia.

”Aika röykkyistä oli ja jäi paino taakse. Vielä kun virhe sattui ihan tasaisella, niin tuli paljon takkiin", Romar kertoi.

Olympiavoiton ottaneelle Defagolle mitali oli ensimmäinen olympiatasolla. Hopeaa kilpailussa otti norjalainen Aksel Lund Svindal (+0.07) ja pronssinen mitali matkasi Yhdysvaltoihin Bode Millerin (+0.09) kaulassa.

Olympialaiset jatkuvat alppilajien osalta tiistaina miesten alppiyhdistetyllä ja naisten syöksyharjoituksilla. Alppiyhdistetyssä suomalaisista on mukana Andreas Romar, naisten syöksyyn ei suomalaisnaisia osallistu.

”Taas on yksi lasku enemmän tuossa rinteessä ja tietää vähän enemmän miten siinä toimitaan. Mahdollisuudet on vetää 30 sakkiin ja sitä kautta puhtaalle radalle pujottelussa. Se ois itseasiassa aika siistiä ja sitä lähdetään hakemaan”, Romar suunnitteli.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle