Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomelle harmittava tappio

 
Suomelle harmittava tappio

EM-jatkokarsintoihin valmistautuva Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.1993) tyttöjen maajoukkue kohtasi torstaina Liverpoolissa Englannin. Suomen tytöt pelasivat erinomaisen ottelun, mutta siitä huolimatta joutuivat tunnustamaan Englannin paremmakseen 0-2 (0-1) –lukemin.

Hyvä esitys tappiosta huolimatta

Suomi sai otteluun epäonnisen alun, kun seitsemännellä minuutilla Liisa Rahkolan avauspotku meni suoraan vastustajapelaajalle ja englantilaisen hermo piti ja hän sijoitti pallon varmasti ohi hieman maalistaan ulkona olleen Rahkolan.

Suomen tyttöjen päät eivät kuitenkaan takaiskusta painuneet, vaan Suomi otti kenttätapahtumat haltuunsa. Vartin pelin jälkeen Tia Hälinen irtosi oikealta laidalta, mutta laukaus meni hieman ohi takakulman. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Adelina Engman pelasi Linda Norrenan vasemmalta laidalta läpi, mutta Norrenan etukulmaan suuntautunut laukaus päätyi maalivahdin hyppysiin.

Englannin maalipaikat olivat kortilla ja he saivat vaarallisimmat tilanteet aikaiseksi erikoistilanteista, mutta Suomen puolustus hoiti ne kunnialla.

- Virheestä huolimatta ensimmäinen puoliaika oli meiltä ehjä esitys. Saimme pidettyä Englannin hyökkäyksen kurissa ja täytyy nostaa puolustukselle ja maalivahdille hattua kuinka hyvin he hoitivat Englannin vaaralliset erikoistilanteet, Suomen päävalmentaja Jarmo Matikainen kehaisi.

Toisella puoliajalla ote kääntyi entistä selvemmin Suomelle ja ensimmäisen vartin aikana Suomi sai luotua muutamia puolittaisia paikkoja, mutta kuparinen jäi rikkomatta. Puoliajan puolessavälissä nähtiin ottelun ratkaisu. Englannin hyökkääjä lähti kuljettamaan rangaistusalueelta palloa kohti laitaa ja Suomen toppari peitti ja törkkäsi palloa osuen samalla pelaajaa. Erotuomari vihelsi tilanteesta rangaistuspotkun ja englantilaispelaaja ampui pallon varmasti verkkoon.

- Se oli varsin heppoinen rankkari eikä mielestäni tuollaisia pitäisi viheltää lainkaan tällaisissa otteluissa, Matikainen harmitteli.

Loppua kohden Suomi painoi Englannin päätyyn väkevästi, mutta toivottua kavennusta ei saatu kuitenkaan aikaiseksi ja näin Englanti nappasi ottelusta voiton.

- Lopussa pelaajamme hieman väsyivät, mutta saimme vaihdoilla lisää painetta vastustajan päätyyn, mutta huippupaikat jäivät vähiin. Englannilla ei ollut toisella puoliajalla yhtään maalitilannetta, Matikainen valotti.

Tappiosta huolimatta Matikainen oli Suomen esityksestä tyytyväinen.

- Kokonaisuudessaan tämä oli meiltä tosi hyvä peli, mutta vastustajan helpot maalit harmittavat. Peliimme olen erittäin tyytyväinen ja teimme kentällä hyviä asioita. Pelaajat saivat tästä varmasti kokemusta ja itseluottamusta jatkoa ajatellen, Matikainen kertasi ottelun antia.

EM-jatkokarsinnat pelataan 10-15.4. Itävallassa. Suomen lisäksi EM-kisapaikasta taistelevat emäntämaa Itävalta, Norja sekä Saksa.

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle