Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Olympialainen ski cross -rata erittäin haastava

 
Olympialainen ski cross -rata erittäin haastava

Vaikka Vancouverin kilpailunjärjestäjät ovat painineet lumiongelmien kanssa erityisesti Cypress Mountainilla, freestylen ja lumilautailun suorituspaikoilla, on freestylen ski cross -rata saatu valmiiksi ja vaikeudeltaan olympialaisten arvolle sopivaksi. Pitkä ja muodokas rata on erittäin haastava.

Mt. Washingtonilla olympialaisiin valmistautunut Suomen yhden miehen crossijoukkue pääsi harjoittelemaan muutaman päivän. Myös valmistavalla leirillä oli haasteita sääolojen kanssa.

Virallisia kilpailuharjoituksia ei Cypress Mountainilla ole jouduttu perumaan, vaan kahdet treenit päästään laskemaan aikataulussa. Sen sijaan niin sanotut vapaalaskut, suksien testaukset ja lumeen tutustuminen, on jouduttu perumaan.

”Lunta on crossiradalla hyvin, mutta sen koostumus on aika erilainen eri kohdissa. Välillä on jäätä ja välillä ihan pehmeää. Kemikaaleilla rataa on kovetettu, mutta monenlaiseen pintaan on varauduttava”, kertoi freestylen joukkueenjohtaja Marko Mustonen ensimmäisistä crossiharjoituksista.

Juha Haukkala laskee parhaillaan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa ensimmäisiä harjoituksia kilpailuradalla. Lauantaina ovat vielä edessä toiset harjoitukset.
”Aika kinkkinen rata. Tosi pitkä ja koko ajan muotoa. On paljon tarkkoja juttuja, ei saa jättää hyppyä lyhyeksi tai lentää pitkäksi. Tarkkana on oltava.”

Maailmancupin ratoihin verrattuna myös startti on erilainen.
”Starttipaikalla on merkitystä, joten aikalaskuissa täytyy laskea hyvin. Toisaalta ei kuitenkaan aivan niin paljon kuin monilla maailmancupin radoilla. Kova rata on, kun pysyy hengissä, niin hyvin menee”, Haukkala jatkoi juuri ennen toista harjoituslaskuaan.

Miesten ski cross on olympiaohjelmassa sunnuntaina 21.2. Kilpailu alkaa aikalaskuilla klo 19.15 ja jatkuvat finaaleilla klo 22.15. Finaaleihin pääsee aikalaskujen 32 parasta laskijaa. YLE televisioi kaikki kilpailut.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle