Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kyllönen ylivoimainen Himoksen EC-kumpareilla

 
Kyllönen ylivoimainen Himoksen EC-kumpareilla

Himoksen vaativa kumpareikko sai suomalaisittain upean päätöksen ensimmäisenä Eurooppa Cupin kilpailupäivänä, kun Suomen Harri Kyllönen ja Juuso Lahtela ottivat kaksoisvoiton. Isäntämaan panos joukkueena oli muutenkin erinomainen, kun finaalissa laski seitsemän laskijaa.

Kyllönen oli Lahtelan voittamassa alkukilpailussa kolmas, mutta pystyi rennolla finaalisuorituksella voittamaan kilpakumppaninsa jokaisella osa-alueella: tekniikassa, hypyissä ja ajassa. Pisteitä Kyllönen sai 24.36 p.
”Hyvällä fiiliksellä laskin molemmat laskut. Mäki oli vaikea, mutta en yrittänyt liikaa. Tosi makealta tuntuu uran ensimmäinen EC-palkintopallisija ja ensimmäinen voitto!”

Olympialaisista ulosjäänti oli Kyllöselle iso pettymys. Tammikuun maailmancupien jälkeen hän piti lomaa, kuvasi ja suuntasi sen jälkeen harjoittelemaan Rukalle.
”Oli pakko nollata tilanne täysin. En treenannut määrällisesti paljon, mutta keskityin tekemiseen tosi paljon. Sain laskuasennon korjattua. Tämä voitto antoi itseluottamusta, vaikka kyseessä ei tietysti ollut MC-tasoinen kisa, menestys vie eteenpäin.”

Kyllönen ei laske sunnuntaista parikumparekilpailua. Jo aikaisemmin hänet on kutsuttu asiantuntijaksi Välähdyksiä ja vauhtia -valokuvaustapahtumaan Häkärinteille. Tapahtumassa Kyllönen toimii sekä mallilaskijana/hyppääjänä sekä tapahtuman yhteydessä järjestettävässä kilpailussa tuomarina. Kyllöselle valokuvaus on harrastus, mutta urheilun ohella myös toinen työ.

Päivän kilpailussa toiseksi laskenut Lahtela (23.20 p.) päätti vuoden vaihteen jälkeen palata kumparerinteisiin.
”Fysiikkaa olen treenannut jatkuvasti, nyt ehkä vähän enemmän. Mutta kumpareita treenannut taas tosissaan tammikuun Suomun Scandinavia Cupin jälkeen. Polte on ollut olemassa, mutta nyt on ollut aikaa treenaamiseen. Hyvältähän tämä tuntuu, mukavalta, samalta kuin ennenkin. Tarkoituksena laskea nyt ainakin kevään SMiin saakka. Sen pidemmälle en ole miettinyt, nyt vasta tuli taso testattua.”

Kilpailun kolmas oli Ruotsin Adam Gummesson pistein 23.06 p. Muut suomalaiset finaalissa: Niko Pekkanen laski viidenneksi, Antti Minkkinen oli 10., Janne Salonen 11., Sami Salonen 12. ja Ville Miettunen 15.

Naisten kilpailun voittoon laski 14-vuotias norjalainen Hedwig Vessel pistein 20.24 p. Toinen oli Ruotsin maailmancupin kävijä Martina Schriwer (20.16 p.) ja kolmas Venäjän Elena Muratova (19.66 p.). Suomen Isabella Cedercreutz epäonnistui ylähypyn alastulossa ja oli lopputuloksissa 19. Jonna Nieminen ei osallistunut kilpailuun loukkaantumisen vuoksi.

Sunnuntain kilpailuohjelmaa muutettiin hieman. Alla päivitetty ohjelma.

Sunnuntai 21.2.
09.00–10.00 Parikumpareiden viralliset harjoitukset
10.15–12.15 Parikumpareiden alkukilpailut
12.30–13.00 Finalistien harjoitukset
13.10– Parikumpareiden finaalit
Palkintojenjako heti (n. 30 min) finaalien jälkeen

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle