Ruotsi vahvempi Vancouverissa

Ruotsi – Suomi 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Suomi koki olympiaturnauksen ensimmäisen tappionsa, kun verivihollinen Ruotsi selätti sen maalein 3-0. Voitollaan Ruotsi nappasi itselleen lohkovoiton ja Suomi sijoittui puolestaan toiseksi. Tappiosta huolimatta Leijonaryhmä oli paras kaikista lohkokakkosista ja se pääsee suoraan puolivälieriin ilman karsintaottelua.

Ruotsi-ottelussa keltapaidat olivat askeleen Suomea edellä etenkin kiekollisessa pelissä. Hyökkäystenrakentelut toimivat mutkattomasti, niin tasakentin, kuin ylivoimallakin. Ruotsin voiton pääarkkitehtina hääri Loui Eriksson, joka uitti sisään keltapaitojen ensimmäisen ja kolmannen maalin, molemmat ylivoimalla.

Myös Suomelle tarjoutui ottelussa runsaasti ylivoima-aikaa, mutta viimeistelytehokkuus jätti jälkeensä toivomisen varaa. Toisessa erässä Leijonille avautui kahteen otteeseen tilaisuus pyörittää peliä kahden miehen ylivoimalla, mutta Ruotsi kesti Suomen paineen. Toisen erän loppupuolella runsas minuutti Erikssonin 3-0-osuman jälkeen Leijonien rivit harvenivat entisestään, kun puolustaja Joni Pitkänen ajettiin ulos tämän taklattua Ruotsin Patric Hörnqvistiä pään alueelle.

Leijonien torstainen puolivälierävastustaja ratkeaa karsintaottelussa, jossa toisistaan mittaa ottavat Tsekki ja Latvia. Karsintaottelun voittaja etenee Suomen vastustajaksi puolivälieriin.