Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Itävalta voitti joukkuemäen olympiakultaa – Suomi 4.

 
Itävalta voitti joukkuemäen olympiakultaa – Suomi 4.

Itävalta hallitsi Vancouver 2010-talvikisojen mäkihypyn joukkuekilpailua ensimmäisen kierroksen ensimmäisestä ryhmästä alkaen. Maanantaina 22. helmikuuta käydyssä kilpailussa Itävallan kultaryhmässä hyppäsivät Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgestern ja Gregor Schlierenzauer. Ero ensimmäisen kierroksen hyppyjen jälkeen oli jo 40 pistettä kilpailussa hopeaa voittaneeseen Saksan joukkueeseen.
Suomen joukkue sijoittui tiukassa mäkikilpailussa neljänneksi. Suomen joukkueessa kilpailivat Matti Hautamäki, Janne Happonen, Kalle Keituri ja Harri Olli. Janne Ahonen loukkaantui lauantaina suurmäen koekierroksella eikä pystynyt osallistumaan enää joukkuemäkeen Vancouverissa. Whistler Olympic Parkin HS 140-mäessä hypätyssä kilpailussa Suomi taisteli pronssimitalista viimeiseen hyppyihin asti. Harri Olli hyppäsi Suomen ankkurina ja onnistui hypätyssä kilpailussa tasaisen varmasti. Ollin viimeiselle hypylle kertyi 134,5 metriä. Anders Jacobsen Norjan ankkurina onnistui kuitenkin vastaamaan viimeisellä kierroksella 140,5 metriä kantaneen hypyn ja viemään pronssimitalit vuonojen maahan.
Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen joukkueen taisteluun.
- Hieno kisa kaiken kaikkiaan, olen erittäin tyytyväinen urheilijoiden tekemiseen. Vähän siipirikkoinen joukkue ja näin taisteltiin. Kaikki tekivät erittäin hyviä suorituksia, sanoi Väätäinen kilpailun jälkeen.
Jossittelulinjalle ei Väätäinen halua edelleenkään lähteä.
- Kallen ensimmäisen kierroksen hyppyyn voi joku takertua, mutta se oli Kallelle äärettömän kova paikka. Pikkasen kiire tuli ylimääräisen puristuksen myötä ponnistukseen ja sen vuoksi jäi metrejä tulematta. Olisi toki ollut kiva päästää Harri samaan nippuun hyppäämään kuin missä viimeiset kolme hyppäsivät. 140 metriä olisi ylittynyt varmasti. Kuitenkin tästä tuli hieno taistelu ja hieno kisa. Norja oli tänään tasaisempi ja ansaitsi meitä paremman sijoituksen, ei sen kummempaa jossiteltavaa siitä, totesi Väätäinen.
Väätäinen toteaa että mitali olisi ollut mukava saada, mutta muistuttaa että edessä on vielä arvokisat kuukauden kuluttua ja siellä uudet mahdollisuudet.
- Olisi ollut mukavaa saada mitali tänään, mutta on muistettava, että yhdet arvokisat ovat vielä edessä kuukauden kuluttua.

Tuloskooste
Vancouver 2010-talvikisat
22.2.2010 Whistler Olympic Park, mäkihypyn joukkuekilpailu, HS 140

1. Itävalta 1107.9
2. Saksa 1035.8
3. Norja 1030.3
4. Suomi 1014.6 (Matti Hautamäki, Janne Happonen, Kalle Keituri, Harri Olli)
5. Japani 1007.7

Mäkihypyn tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle