Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi raivasi tiensä mitalipeleihin

 
Suomi raivasi tiensä mitalipeleihin

Suomi – Tshekki 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

Leijonalauma lunasti varhain torstaiaamuna Suomen aikaa tiensä välieriin pudottamalla Tshekin jatkosta. Maalit olivat äärimmäisen tiukassa ja ottelu vaikutti jo venyvän jatkoajalle. Osumien suhteen kuparinen rikkoutui vasta ottelun kuudenneksi viimeisellä minuutilla. Leijonat pyörittivät näyttävästi ylivoimapeliään, kun Niklas Hagman pääsi ohjaamaan Janne Niskalan viivavedon ohi tshekkivahti Tomas Vokounin.

Suomen kannalta puolivälieräottelu oli ehdottoman nousujohteinen. Leijonat aloittivat varovasti, mutta erä erältä ja vaihto vaihdolta Suomen peli parani ja ote siirtyi valkopaidoille. Suomalaispelaajille tarjottiin erinomaisia mahdollisuuksia siirtyä ottelussa johtoon jo avauserässä, jossa Tshekille vihellettiin peräti viisi kappaletta kaksiminuuttisia. Leijonat saivatkin ylivoimansa pyörimään, mutta todelliset huippupaikat jäivät vähiin.

Toisessa erässä suomalaisjoukkueen kone käynnistyi toden teolla ja Leijonat onnistuivat hallitsemaan peliä entistä selvemmin myös viidellä viittä vastaan. Suomen ote pelistä tiukentui entisestään kolmannessa erässä, jossa suomalaisluistin liikkui vauhdikkaasti ja Leijonat jyräsivät väkisin peliä tshekkipäätyyn. Lopullisesti Suomen pelin vapautti Niklas Hagmanin osuma, joka oli hyökkääjälle jo turnauksen kolmas.

Tshekillä oli maalin jälkeen suuria vaikeuksia saada kirivaihdetta päälle ja edellinen Latvia-ottelu näytti painavan joukkueen jaloissa. Joukkue haki ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta uhkapeli kostautui nopeasti. Mikko Koivu löysi oivaltavalla syötöllä vapaana kärkkyneen Valtteri Filppulan, joka lähetti kiekon tarkasti tyhjään maaliin.

Voitolla Suomi varmisti paikkansa mitalipeleissä, välierissä Leijonat saa vastaansa USA:n.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle