Suomi otti pakkovoiton - Tytti Lintula Suomen sankari

Naisten jääpallon MM-kisoissa Suomen pistetili vihdoin avautui emäntämaa Norjan kustannuksella maalein 5-2. Suomen sankari ja sytyttäjä oli Tytti Lintula, joka iski ensimmäisellä jaksolla puhtaan hattutempun. Maalinteon Tytti aloitti heti, ensimmäinen syntyi kun ottelua oli pelattu 26 sekuntia.

Toinen jakso käynnistyi suomalaisittain myös mainiosti, minuutin pelin jälkeen Suomen toinen tehopelaaja  Laura-Maria Heiskanen vei Suomen jo 4-1 johtoon. Kolme minuuttia myöhemmin Heiskanen lisäsi Suomen johdoksi  5-1. Lopulta päädyttiin lukuihin 5-2.

Aamupäivän ottelussa Kanadaa vastaan pallo ei pomppinut suomalaisille vaan ”kanukit” veivät ottelun luvuin 1-2 suomalaisten hyvistä maalipaikoista huolimatta. Tappion myötä Suomi joutui Norja otteluun ”selkä seinää vasten”.  Norja oli pakko voittaa, mikäli joukkue hamuaisi mitalipeleihin. Norja oli voittanut Kanadan 2-1.

Perjantaina Suomi kohtaa USA:n ja Ruotsin.

Mikäli tulokset menevät ennakkoasetelmien mukaan päätyvät Suomi, Norja ja Kanada tasapisteisiin, jolloin sijoitukset ratkeavat maalierolla. Mikäli Suomi yllättäen voittaisi hallitsevan mestarin Ruotsin muuttuisivat asetelmat täysin. Naisten kisoissa ei pelata välieräotteluja vaan runkosarjan sijoitusten mukaan ratkaistaan sijat 1-2, 3-4 ja 5-6.

Suomi – Norja 5-2 (3-1)
01 min 1-0 Tytti Lintula
07 min 2-0 Lintula
22 min 3-0 Lintula
24 min 3-1 Helle Lillejord
31 min 4-1 Laura-Maria Heiskanen
34 min 5-1 Heiskanen
42 min 5-2 Martine Holm

Suomi – Kanada 1-2 (1-2)
05 min 0-1 Morgan Jones
21 min 0-2 Morgan Jones
22 min 1-2 Anika Ikonen