Demong olympiavoittoon yhdistetyssä – Manninen 4.

Bill Demong(USA) nousi mäkiosuuden kuudennelta sijalta olympiavoittajaksi yhdistetyn gundersen-kilpailussa. Suomalaisten paras oli Hannu Manninen, joka nousi upealla hiihdolla uransa parhaaseen henkilökohtaiseen sijoitukseensa olympialaisissa ollen kisassa neljäs.
Yhdistetyn kilpailun mäkiosuus HS 140-mäessä käytiin haastavissa olosuhteissa. Kierros jouduttiin uusimaan takatuulen vaihteluiden vuoksi. Mäkiosuuden voitti Itävallan Bernhard Gruber 134 metrin hypyllä. Suomalaisista parhaiten onnistui jälleen hyvässä hyppykunnossa oleva Janne Ryynänen. Ryynänen hyppäsi 128 metriä ja lähti ladulle kolmantena, 40 sekuntia Gruberin jälkeen. Bill Demong lähti ladulle 46 sekuntia Gruberin jälkeen kuudentena. Hannu Mannisen kilpailuhyppy kantoi 122,5 metriä. Manninen pääsi aloittamaan Vancouverin viimeisen yhdistetyn kilpailun kuudentenatoista, 1.17 kärjen perässä. Manninen nousi upealla hiihdollaan lopulta kilpailun neljänneksi. Jaakko Tallus kärsi tuulioloista mäessä ja hypylle mittaa 115,5 metriä. Tallus lähti ladulle sijalta 25. Anssi Koivurannan kilpailukuntoa heikensi aamulla vaivannut vatsaflunssa. Koivurannan kilpailuhypylle tuli mittaa huonossa tuuliraossa ja suorituksen jäädessä parhaasta vain 97,5 metriä ja hän ei startannut enää hiihto-osuudelle.
USA:n ensimmäistä yhdistetyn olympiavoiton juhlaa täydensi Johnny Spillanen sijoittuminen kilpailussa toiseksi. Mäkiosuuden voittanut Berhard Gruber sinnitteli USA:n kaksikon mukana kilpailun kolmanneksi.
Suomen joukkueen päävalmentaja Kimmo Savolainen oli tyytyväinen Hannu Mannisen ja Janne Ryynäsen kisasuorituksiin Whistler Olympic Parkin viimeisessä yhdistetyn mittelössä.
- Tästä päivästä jäi parempi fiilis. Hieno kisa tänään Hannulta. Mäessä olisi tänään tarvittu paljon tuuria. Räntäsade ja tuulen vaihtelut ja siitä johtuneet odottelut tekivät mäkikilpailusta tänään epätasaisen kilpailijoille. Hannu teki hyvän hypyn, mutta ei saanut olosuhteista yhtään apuja, kertasi Savolainen kilpailupäivää.

Kokonaisarvosanaa joukkueelleen Vancouver 2010-talvikisoista Savolainen pohtia kahtiajakoisissa tunnelmissa.
- Jos kouluarvosanoina tuota pitää miettiä, niin 7 on annettava, koska hyppääminen kokonaisuutena oli hyvää läpi kisojen. Hiihto sitten on tökkinyt syystä tai toisesta. Tänään hiihto oli hyvää ja pikkusuksi kulki, joten aika ristiriitaiset fiilikset on. Nämä tulokset ja niiden syyt täytyy pohdiskella rauhassa kisojen jälkeen, totesi Savolainen.