Suomi taisteli tunnin Saksan kyydissä

Suomen naisten maajoukkue taisteli hyvin ensimmäisen tunnin Saksaa vastaan Algarve Cupin toisessa ottelussaan. Viimeisen 30-minuuttisen aikana Saksa iski peräti kuusi maalia ja Suomi kärsi lopulta 7-0-tappion

Grings iski kolme maalia

Ennakkosuosikki Saksa lähti peliin kovalla temmolla. Ensimmäinen todellinen maalipaikka syntyi jo 8. minuutilla, kun Inka Grings osui Suomen tolppaan. Vain kaksi minuuttia tämän jälkeen Grings osoitti jälleen vaarallisuuttaan. Tällä kertaa Elina Syrjälä sai pelastettua yrityksen viime hetkellä kulmapotkuksi.

Saksan avausosuma syntyi pelin 32. minuutilla. Saksa hyökkäsi vasemmalta, josta Kerstin Garefrekes vapautti syötöllään Gringsin, joka viimeisteli onnistuneesti.

Ennen taukoa Suomen maalia uhkasi vielä Anja Mittag, jonka ohjaus läheltä ei kuitenkaan onnistunut. Suomi oli koko ensimmäisen puoliajan vahvasti puolustuskannalla. Annika Kukkonen sai keltaisen kortin juuri ennen taukoa 42. minuutilla. Tauolle mentiin 1-0 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Suomen peli hajosi kokonaan. Saksa oli yksinkertaisesti parempi. Maaleja syntyi minuuteilla 61, 65, 66, 70, 76 ja 83. Inka Grings teki kolme (minuuteilla 32, 65 ja 70) ja Alexandra Popp kaksi (61 ja 66). Kahdesta viimeisestä maalista vastasivat Nadine Kessler ja Martina Muller. Maalit olivat tehtyjä maaleja, mutta myöskin seurausta Suomen huonosta puolustuspelistä.

- On todella surullista hävitä näin suurin luvuin. Saksalaiset pelasivat yksinkertaisesti monta tasoa parempaa jalkapalloa kuin me, totesi Suomen päävalmentaja Andrée Jeglertz.

Koko peli oli Suomelle käytännössä puolustusharjoitusta. Ensimmäisellä puoliajalla pakka pysyi vielä jotenkin kasassa, mutta tauon jälkeen joukkueiden tasoero tuli karmivalla tavalla esiin.

Vaikka Suomi olikin heikompi osapuoli, tuntui 7-0 valmentajasta kuitenkin kohtuuttomalta pelitilanteisiin nähden.

- Tästä on nyt kuitenkin noustava ja alettava rakentamaan joukkuetta. On todellisen analyysin paikka. Tinja-Riikka Korpela piti meitä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla pelissä mukana. Kenttäpelaajista vain Laura Österberg Kalmari osoitti olevansa Saksan joukkueen kanssa samalla tasolla, pohti Jegletz.

Joukkueenjohtaja Outi Saarinen huomautti myös kuinka Saksan pelistä näkyi, että pelaajat olivat täydessä iskussa. Saksassahan kausi on meneillään, kun taas Suomen joukkueen pelaajista kahta lukuun ottamatta kaikki ovat vasta harjoituskaudella.

Kolme maalia tehnyt Grings oli viime kesän Suomen EM-kisojen maalikuningatar. Popp puolestaan on vasta 18-vuotias hyökkääjälupaus.

Päivän aiemmassa ottelussa Kiina voitti Tanskan 2-0. Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä pelissään Tanskan maanantaina.