Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Leijonat janoaa pronssia

 
Leijonat janoaa pronssia

Leijonajoukkue lähtee aamuyöllä viideltä Suomen aikaa pelattavaan pronssiotteluun täynnä tulta ja tappuraa. Suomella on erinomainen tilaisuus nostaa maan olympiakiekon kaikkien aikojen mitalisaldo neljästä viiteen. Leijonat ovat historian saatossa onnistuneet nappaamaan kaksi kappaletta olympiahopeamitaleita sekä kahdesti aiemmin pronssia. Lajin jokainen olympiamitali on äärimmäisen kova suoritus ja Suomen joukkueen jokainen pelaaja varmasti tiedostaa asian.

Vaarallinen Slovakia

Pronssiottelussa Suomi saa vastaansa Slovakian, joka tarjosi Kanadalle erinomaisen vastuksen välieräottelussa. Slovakialaisten kiri ottelun loppupuolella oli todella vahva ja jatkoajan esti ainoastaan kanadalaisvahti Roberto Luongon haamupelastus. Näistä lähtökohdista on selvää, että kamppailu pronssisista olympiamitaleista tulee olemaan äärimmäisen kovaa. Mahdollisuus arvometallin saavuttamiseen olympiatasolla on mahdollista ainoastaan kerran neljässä vuodessa, joten välierätappioista huolimatta kaukaloon luistelee varmasti kaksi hyvin motivoitunutta joukkuetta.

Leijonien tuleva vastustaja on yksi turnauksen iäkkäimmistä, mutta samalla kokeneen joukkueen riveissä piilee runsain mitoin vaarallista viimeistelytaitoa. Slovakia osoitti Kanadaa vastaan pelaamassaan välierässä myös sen, ettei se ole helposti lannistettavissa, vaan joukkue taistelee loppuvihellykseen asti. Kanada-ottelussa se nousi kahden erän 3-0-tappioasemasta päätöserän aikana vielä yhden maalin päähän, eikä tasoitusmaalikaan jäänyt kauaksi.

Kiprusoff palaa tolppien väliin

Suomen kannalta tulevan ottelun käsikirjoitus on varsin selvä. USA-ottelun kaltainen alku tulee välttää hinnalla millä hyvänsä. Yksikin halpa maali saattaa olla kohtalokas, joten etumatkan antamiseen ei ole varaa. Leijonat saivat palautettua pelinsä takaisin raiteilleen jo USA-ottelun päätöserässä, mikä on erittäin tärkeää tulevan pronssiottelun kannalta. Joukkue näytti itselleen ja muille, että taidot ja yhteispeli ovat edelleen tallella. Erikoistilannepelin lisäksi tulevassa ottelussa korostuvat jo aiemmista otteluista tutut osa-alueet. Maalintekotehokkuus ja maalivahtipeli ovat jälleen kerran keskeisiä seikkoja voiton metsästyksessä. Suomen joukkueen maalia pronssiottelussa vartioi maalivahti Miikka Kiprusoff.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle