Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomelle olympiapronssia upean taistelun jälkeen

 
Suomelle olympiapronssia upean taistelun jälkeen

Suomi - Slovakia 5-3 (1-0, 0-3, 4-0)

Leijonien ja Slovakian välisestä pronssiottelusta muodostui huikea trilleri, joka piti sisällään kaikki draaman ainekset. Suomalaisittain draaman kaari sai kauneimman mahdollisen huipennuksen, kun ottelun päätteeksi leijonien kaulaan pujotettiin muhkeat olympiapronssimitalit.

Suomi aloitti ottelun hyvin ja siirtyi avauserässä Sami Salon ylivoimamaalilla 1-0-johtoon. Leijonat hallitsivat avauserää, mutta eivät onnistuneet lisäämään johtoaan hyvistä paikoista huolimatta. Toisessa erässä Suomen pelin taso notkahti ja Slovakia taisteli itsensä mukaan peliin. Äärimmäisen taitava slovakialaisjoukkue käytti paikkansa huomattavasti Suomea tehokkaammin hyödykseen etenkin erikoistilanteissa. Ensin tumma-asuinen Slovakia tasoitti ottelun Marian Gaborikin ylivoimamaalilla. Kuutisen minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen maalivahti Miikka Kiprusoffin selän takana, kun Slovakia pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa.

Suomelle tarjoutui toisen erän loppuun vielä hyvä tilaisuus tasoittaa ottelu, kun Branko Radivojevicille tuomittiin 2+2 minuuttinen korkeasta mailasta. Slovakia kuitenkin osoitti vaarallisuutensa myös alivoimalla iskemällä suomalaissyöttövirheen seurauksena nopean vastahyökkäysmaalin. Slovakia oli onnistunut kääntämään toisen erän aikana ottelun 1-0-tappiotilanteesta 1-3-johdoksi, ja peli näytti jo ratkenneen.

Päätöserässä Leijonalauma osoitti huikeaa taistelutahtoa kääntämällä väkisin ottelun suunnan uusille raiteille. Avainpelaajiaan ottelussa surutta kuormittanut Slovakia näytti ajoittain jopa väsyneeltä liukkaiden suomalaispelaajien lomassa ja se joutui toistuvasti rikkomaan. Suomi vastasi huutoon ja Niklas Hagmanin 2-3-ylivoimaosumalla Leijonat nousivat jälleen mukaan voittotaisteluun. Seuraavana kuvaan luisteli Olli Jokinen, joka vahvalla esityksellään lopulta käänsi koko ottelun. Jokinen iski kahdessa minuutissa kaksi maalia ja Suomi siirtyi ottelussa 4-3-johtoon.

Erän lopusta muodostui todellinen trilleri, kun Suomelle tuomittiin ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella kaksi jäähyä. Slovakia painosti rajusti ja loi painetta lopussa myös ilman maalivahtia, mutta Miikka Kiprusoff kesti vastustajan tulituksen. Ottelu sai sinettinsä ajassa 59.49 kun ensimmäistä olympiaturnaustaan tahkonnut Valtteri Filppula pääsi iskemään kiekon tyhjään Slovakian maaliin.

Pronssijuhliin päättynyt olympiaturnausta voidaan pitää suomalaisittain hyvänä suorituksena, sillä taakse jäi lukuisia huippumaita kuten Tsekki, Slovakia, Ruotsi ja Venäjä. Myös kansainvälisellä mittarilla mitattuna tulos on erinomainen, sillä toistaiseksi Suomi on ainoa maa koko 2000-luvulla, joka on onnistunut saavuttamaan kaksi olympiamitalia.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle