Tshekki niukasti Suomea parempi

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue taisteli hienosti Tshekkiä vastaan, mutta joutui taipumaan Uherske Hradistessa pelatussa harjoitusmaaottelussa niukkaan 1-0 –tappioon.

Ratkaisumaali ensimmäisellä puoliajalla

Aivan alkuhetkillä Suomi sai hyvän maalipaikan, mutta Jonne Hjelmin laukaus suuntautui liian keskelle maalia. Pian Tshekki otti pelistä otteen ja sai luotua painetta Suomen päätyyn

Ottelun ainoa maali syntyi 29. minuutin kohdalla. Suomen maalivahti Lukas Hradecky torjui ensin Lukáš Mareèekin laukauksen, mutta Jan Kovaøík jatkoi paluupallon Michael Rabušicille. Rabušic puski seitsemästä metristä pallon ohi Hradeckyn.

Toisella puoliajalla Suomi sai jo paremmin painetta isäntien kenttäpuoliskolle ja vaihdoista tuli lisävoimaa kentälle. Akseli Pelvaksella oli oma saumansa maalintekoon, mutta Tshekki-pakki ehti viime hetkessä hätiin. Niko Ikävalko puolestaan puski Jaakko Lepolan keskityksen niukasti ohi.

Suomen paras maalipaikka oli viisi minuuttia ennen loppua Mika Ojalalla. Ojala haistoi hyvin Lepolan pitkän pystysyötön ja pääsi nokikkain Tshekki-vahti Marek Štìchin kanssa. Ojalan sijoitus alakulmaan jäi kuitenkin hieman vaisuksi.

Aivan ottelun loppuhetkillä Tshekki sai vielä rangaistuspotkun, mutta Hradecky torjui mainiosti Tomáš Pekhartin laukauksen. Pilkku tuomittiin varsin heppoisin perustein, kun Jani Tanska oli kaatanut Pekhartin.