Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten käsipallomaajoukkue kohti Challenge Trophya

 
Naisten käsipallomaajoukkue kohti Challenge Trophya

Suomen naisten käsipallomaajoukkueen tuore päävalmentaja Birgitta Lindholm on nimennyt ensimmäisen 28 ehdokasta sisältävän maajoukkueryhmänsä, josta valitaan lopulliset 15-16 pelaajaa, jotka osallistuvat 2.-4. huhtikuuta Virossa pelattavaan Challenge Trophy-turnaukseen. Challenge Trophy on Euroopan käsipalloliiton EHF:n järjestämä haastajamaiden turnaus, jonka kaksi neljän maan alkulohkoa pelataan maalis-huhtikuussa. Virossa järjestettävässä lohkossa pelaavat emäntien ja Suomen lisäksi Moldova ja Färsaaret.

-Lähdemme tavoittelemaan turnauksesta voittoa ja paikkaa Challenge Trophyn loppuottelussa, joka pelataan joulukuussa Tanskassa ja Norjassa järjestettävän EM-lopputurnauksen yhteydessä. Puolustammehan Challenge Trophyn edellisen version voittoa, joka pelattiin kaksi vuotta sitten Kyproksella, kertoo Lindholm joukkueen tavoitteista.

Maajoukkueen valmennusjohtoon on Lindholmin avuksi nimetty Rasmus Lundén maalivahtivalmentajaksi sekä maajoukkueen konsultiksi suomalaiselle käsipallolle uutena tuttavuutena ruotsalainen Henrik Signell, jonka tehtävänä on aluksi ainakin Viron turnauksen ajan toimia joukkueen neuvonantajana niin joukkuetaktiikkaa kuin pelaajien henkilökohtaista taitoa kehitettäessä. Signell on toiminut useissa eri tehtävissä IK Sävehofissa, joka on Ruotsin johtavia käsipalloseuroja niin naisten kuin miesten puolella. Joukkueenjohtajana jatkaa Helena Lönn ja fysioterapeuttina Mikko Salminen. Joukkueen uutena huoltajana aloittaa Andreas Lindlöf.

Nyt nimetty sisältää 28 pelaajaa, joista 15-16 valitaan mukaan lopulliseen Viroon matkaavaan ryhmään. Bruttoryhmän mukana on varsin runsaasti alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa kunnostautuneita tulevaisuuden lupauksia, joista jotkut mahtunevat jo Challenge Trophyn joukkueeseen.

-Viron turnaus on meille myös tasonmittausta. Kesän ja tulevan syksyn aikana ajamme sisään uusia kuvioita vuoden tärkeimpänä etappinamme marras-joulukuun vaihteen MM-karsinnat, jatkaa Lindholm.

Lindholm nimeää lopullisen Challenge Trophyyn osallistuvan maajoukkueen maaliskuun lopulla.

Suomen naisten maajoukkuerinki, kevät 2010
Maalivahdit:

Eklundh Bianca, GrIFK
Koskinen Sonja, IVH Västerås  (SWE)
Lindström Annika, HIFK
Nordström Emma-Lotta, SIF

Kenttäpelaajat:
Barck Maria, SIF
Cainberg Linda, HIFK
Hurmerinta Anne, LC Brühl (SUI)
Johansson Linda, SIF
Jäntti Inka, Sparta
Jäntti Sara, Flottans IF(SWE)
Jääskeläinen Annamari HIFK
Koskela Katri, Sparta
Kunnas Sanni, BK-46
Lillqvist Betina, GrIFK
Lindahl Anna, GrIFK
Lindholm Anna, HIFK
Löf Jenny, BK-46
von Numers Charlotte, Sparta
Näräkkä Annika, GrIFK
Roos Alexandra, Toten HK (NOR)
Sandberg Malin, HIFK
Borgarsdóttir Sandelin Silja, ÅIFK
Sundell Elin, BK-46
Tallqvist Annette, HIFK
Ukkola Heli, Skånela IF (SWE)
von Veh Carolina, Gladsaxe HB  (DEN)
Wiberg Pamela, ÅIFK
Wilkman Hanna, GrIFK

Käsipalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle