Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kathrin Hölzl vei suurpujottelucupin – Tanja Poutiainen viides

 
Kathrin Hölzl vei suurpujottelucupin – Tanja Poutiainen viides

Alppihiihdon maailmancupin finaaleissa saatiin lauantaina suomalaisväriä rinteeseen, kun naiset taistelivat suurpujottelucupin viimeisessä osakilpailussa Saksan Garmisch Partenkirchenissä. Tanja Poutiaisella oli mahdollisuudet laskea cupin kolmossijalle, mutta jo ensimmäinen lasku pudotti rovaniemeläisen kärkitaistosta.

Ensimmäisellä kierroksella Poutiainen starttasi rinteeseen toisena, mutta heikohkossa kunnossa ollut rata vei hänen mahdollisuudet kärkisijoille. Virheettömän laskun suorittanut Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 22. 1.39 sekuntia kilpailua johtaneesta Saksan Kathrin Hölzliä jäljessä.

”Rata oli kyllä huonosti lanattu. Rinteen pohja on kova ja jäässä, mutta pinnalle oli jäänyt kosteaa lunta, jolloin käännöstä tehdessä siihen hieman uppoaa”, Poutiainen kommentoi.

”Laskeminen ensimmäisellä kierroksella oli muuten ihan hyvää, mutta töitä pitää tehdä paljon”, hän jatkoi.

Toisella kierroksella Poutiainen starttasi radalle seitsemäntenä ja laskikin hetkeksi kärkeen ennen kuin Anja Pärson pudotti hänet toiselle sijalle. Lopputuloksissa Poutiaisen sijoitus oli 15. ja eroa kauden ensimmäisen voiton ottaneeseen Tina Mazeen kertyi 1.99 sekuntia.

”Tämän päivän laskut antoivat aika hyvän koko kaudesta suurpujottelussa. Ylös-alas mennään ja minulle tyypillistä tasaisuutta ei löytynyt koko kaudella”, kaksi suurpujotteluvoittoa tällä kaudella ottanut Poutiainen kertoi.

Kauden kolmanneksi kehnoin sijoitus tarkoitti myös sitä, että Poutiainen putosi lajicupin lopputuloksissa viidenneksi. Cupin voiton ja kristallipallon vei ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Hölzl. Toiseksi suurpujottelucupissa laski Itävallan Kathrin Zettel ja kolmanneksi päivän voittaja Tina Maze. Poutiaisen edelle kiilasi vielä Saksan Viktoria Rebensburg.

Maailmancupin finaalit Garmisch Partenkirchenissä jatkuvat perjantaina miesten suurpujottelulla ja naisten Super-G:llä. Suomalaisedustajia rinteessä nähdään seuraavan kerran lauantaina, kun Poutiainen ja Sanni Leinonen kamppailevat kauden viimeisessä pujottelucupin osakilpailussa.

”Pujottelu on kulkenut viime aikoina lähestulkoon paremmin kuin suurpujottelu ja ensi kautta ajatellen lajicupin seitsemäs sija olisi hyvä tavoittaa, jotta pysyisi lähtönumeroiden ensimmäisessä arvontaryhmässä”, Poutiainen kaavaili.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle