Ronkainen kuudes Åren kumpareilla – Lahtelalle ja Luusualle kauden parhaat tulokset

Ruoppa selvisi säikähdyksellä kaatumisestaan

Suomen kumparelaskujoukkue onnistui erinomaisesti Åren kumpareilla. Kolme laskijaa ylsi finaaliin ja paranteli asemiaan nousten kaikki kymmenen parhaan joukkoon. Vain kanadalaiset ylsivät joukkueena samaan, saaden kolmelle laskijalle kuitenkin hieman suomalaisia paremmat tulokset.

Mikko Ronkainen, alkukilpailun yhdeksäs, onnistui finaalilaskussaan lähes palkintopallipaikan arvoisesti. Alahypyn alastulossa sattunut pieni virhe rokotti pisteitä ja Ronkainen oli kuudes (24.57 p.).
”Ihan hyvin meni. Alahyppy oli nyt muita kauden kisoja ajatellen paljon parempi ja lasku oli rennompaa. Molemmat laskut olivat hyvävauhtisia, etenkin finaalissa laskin kovaa. Finaalissa alahypyn alastulossa jalat aukesivat ja palkintosija karkasi siihen”, Ronkainen kertasi.

Ronkaisen tapaan kisakumpareisiin tällä kaudella palannut Juuso Lahtela vastasi päivän toiseksi parhaasta tuloksesta. Lahtela laski uran parhaan maailmancupsijoituksensa ollen finaalin yhdeksäs. Lahtelan pisteet olivat 24.03 p.

”Mahtava kisa oli kokonaisuudessaan. Meidän joukkueelta tosi hyvä panos, kun kolme miestä kympin sakissa. Huomenna samalla fiiliksellä dualiin”, Ronkainen jatkoi.

Tapio Luusua täydensi suomalaismenestystä ollen kymmenes pistein 23.86 p.

Kilpailun voittoon laski Suomulla kauden avausmaailmancupit voittanut Ruotsin Jesper Björnlund. Kovatasoisessa kilpailussa hän sai pisteitä 25.91. Toiseksi taituroi Yhdysvaltain Patrick Deneen (25.72 p.) ja kolmanneksi Kanadan Maxime Gingras pistein 25.57.

Suomalaisista Arttu Kiramo karsiutui niukasti finaalista ollen alkukilpailun 17:s pistein 22.54 pistettä (Luusuan pisteet 22.60 p.). Ville Miettunen oli 19:s (22.37 p.), Harri Kyllönen 26:s (21.40 p.) ja Jussi Penttala 28:s (20.78 p.).

Huomenna lauantaina 13.3. lasketaan Åressa parikumparekilpailu. Suomelta mukana on sama joukkue kuin tämän päivän kilpailussa. Karsinta lasketaan normaalina kumparekilpailuna, josta 16 parasta sijoitetaan parilaskukaavioon. Miesten alkukilpailu alkaa klo 11.50 Suomen aikaa ja finaalit klo 14.30 alkaen. Naisten sarjassa ei ole suomalaisia mukana.

Sveitsissä kaatunut Ruoppa pääsi sairaalasta tutkimusten jälkeen

Tänään Sveitsin Grindelwaldin ski cross -kilpailussa pahasti kaatunut Samu Ruoppa selvisi säikähdyksellä kaatumisestaan. Interlakenin sairaalassa tutkitun Ruopan todettiin olevan kunnossa, mutta siitä huolimatta hän jättää huomisen Meiringenin kilpailun väliin.

”Takamus on kipeä. Ja huomenna todennäköisesti vielä enemmän. Nyt täytyy vain yrittää saada kroppaa hoidettua sillä tavalla, ettei mene tärskystä aivan jumiin. Kipuja on kuitenkin odotettavissa”, Ruoppa kertoi.

Ruoppa kaatui pahasti radan viimeisessä hypyssä yrittäessään ohittaa toiseksi kiilannutta Kanadan Stanley Hayeria.

Meiringenin aikalaskuissa huomenna laskee Juha Haukkala.