Tanja Poutiainen kahdeksas maailmancupkauden viimeisessä pujottelussa

Alppihiihdon maailmancupkausi saatiin suomalaisten osalta päätökseen lauantaina Saksan Garmisch-Partenkirchenissä. Suomalaislaskijoilla oli vielä viimeisessä kisassa tavoiteltavaa, vaikka maailmancupin kärkisijat olivat karanneet suomalaisten ulottumiin.

Tanja Poutiainen starttasi kilpailuun pitkästä aikaa kuumista kuumimman ryhmän ulkopuolelta, lähtönumerolla 13. Tiheään merkatulla radalla rovaniemeläisen lasku riitti 11 sijaan. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen ylivoimaisesti johtaneesta Itävallan Marlies Schildistä Poutiainen jäi 1.98 sekuntia.

”Kääntää piti todella paljon ja rata oli merkattu lyhyellä portinvälillä. Välillä joutui jopa vähän laittamaan poikittain suksia, että mahtui porttien väliin”, Poutiainen kertoi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Sanni Leinosen lasku riitti ensimmäisellä kierroksella 18 sijaan. Leinonen jäi kärjestä 3.16 sekuntia.

”Aika luistelua oli tuo ensimmäisen kierroksen lasku. Välillä tuntui kuin kantti ei olisi pitänyt aivan toivotulla tavalla, varsinkin rinteen keskiosalla, joka oli jäässä”, Leinonen kommentoi.

Toisella kierroksella Leinosen lasku päättyi jo rinteen alkuosalla hänen törmättyä porttiin. Törmäyksen seurauksena tamperelainen kaatui vatsalleen rinteeseen ja hänen suksensa irtosi. Leinonen ei kuitenkaan loukkaantunut rytäkässä.

Tanja Poutiainen laski omalla toisen kierroksen laskullaan toiseksi, mutta lopputuloksissa hänen sijoituksensa oli kahdeksas. Kilpailun voiton vei jo ensimmäisen kierroksen jälkeen hallinnut Marlies Schild. Schildille Poutiainen hävisi 2.45 sekuntia. Kilpailussa toiseksi laski Itävallan Kathrin Zettel ja kolmanneksi Saksan Maria Riesch.

”Mihinkään virheeseen ei kaatunut tämä kisa. En vain päässyt aivan parhaaseen vauhtiin. Rinne oli hyvässä kunnossa ja se on vaativa. Sinällään olen tästä rinteestä mielissäni ajatellen esimerkiksi ensi vuoden MM-kisoja”, Poutiainen totesi.

Pujottelucupissa Poutiainen päätyi lopulta yhdeksännelle sijalle. Poutiainen ei kuitenkaan ollut pettynyt kauteen kokonaisuudessaan.

”Ei ollut huonoin kausi edes 2000-luvulla, mutta ei missään nimessä parhaimpia. Minun tasolla kausi oli aika keskinkertainen kokonaisuudessaan, mutta ei kuitenkaan huono. Aika vuoristorataa ylä- ja alamäkien kanssa mentiin koko kausi.”

”Silloin kun lasku kulki niin voitettiin, mutta silloin kun ei kulkenut niin oltiin toisella kymmenellä. Jännä kausi, ei voi muuta sanoa. Pujottelu oli koko kauden tavallaan tasaisempaa kuin suurpujottelu, mutta ei kuitenkaan niin terävää kuin suurpujottelu, josta tuli kaksi voittoa”, Poutiainen jatkoi.

Pujottelucupin voittoon laski päivän kilpailussa laskenut Saksan Maria Riesch. Himoitun kristallipallon kotirinteessä pokanneeen Rieschin jälkeen toiseksi laski Kathrin Zettel ja kolmanneksi Marlies Schild. Tanja Poutiaisen yhdeksännen sijan seuraksi Sanni Leinonen laski pujottelucupissa 20. ja Kristiina Rove 57. sijalle.