Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiramo ja Lahtela luottavaisina nopeaan kumpareikkoon

 
Kiramo ja Lahtela luottavaisina nopeaan kumpareikkoon

Suomen kumparelaskijat Arttu Kiramo ja Juuso Lahtela päättävät huomenna torstaina maailmancupkauden Espanjan Sierra Nevadassa. Molemmat laskijat lähtevät mielellään tiheään ja hieman haastavaan kumparerinteeseen.

”Tiheä on ja vähän ehkä vaikeampi, mitä viime kisoissa on ollut. Mutta sopii minulle, jyrkemmällä laskuasento löytyy helpommin. Hyppyrit ovat aika vaikeat ja varsinkin alahyppyyn on tultava aika hiljaisella vauhdilla”, Kiramo jutteli viimeisen treenipäivän jälkeen.

Reilussa 2 000 metrissä laskettava kisa verottaa urheilijan voimia normaalia enemmän, mutta Kiramo on laskenut suhteellisen paljon harjoituslaskuja.

”Tänään tuli seitsemän laskua. Mukavaa on laskea, eikä oikeastaan tunnu siltä, että onneksi on viimeinen kisa. Toisaalta kiva, että huomisen jälkeen saa nukkua taas yöt rauhassa, viimeinen kisaa edeltävä yö olis sitten ohi”, Kiramo kuittasi hymyssä suin.

Lahtelan treenit ovat menneet samalla kaavalla kuin aikaisemminkin. Kokonaiset laskut eivät tänään onnistuneet.

”Yritin kyllä tänään laskea kokonaisia, mutta ei onnistunut. Huomenna sitten ennen kisaa. Hyvä kisafiilis on siitä huolimatta”, Lahtela sanoi.

Lahtelalle edustuskomennus Sierra Nevadan finaaleihin tuli hieman yllättäen ja kova treeni- ja kisarupeama tuntuukin jo koko kropassa. Lahtela lunasti paikkansa viimeiseen maailmancupiin Åressa laskemillaan hyvillä tuloksilla.

”Ei ole paikat kunnossa. No, se on kyllä ihan normaali tila. Kipua on aina jossain, mutta sen kanssa on vain pärjättävä. Tänään on vähän enemmän niska kipeänä, ja huomenna todennäköisesti jumissa, kun epäonnistuin bäkkärissä (back flip) ja pää vähän retkahti taakse”, rennonoloinen Lahtela sanoi kisapäivän aattona.

Aurinkoisessa Sierra Nevadassa lasketaan kumparekilpailu 18.3. klo 11.30 alkaen. Finaalit käynnistyvät 14.30.

Ski cross -kilpailun aikalaskut lasketaan perjantaina klo 13.00 alkaen (miehet klo 13.30). Finaalierät kilpaillaan lauantaina 20.3. klo 13.00 alkaen.

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle