Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ski cross -joukkue päätti maailmancupin hyvään kokonaistulokseen

 
Ski cross -joukkue päätti maailmancupin hyvään kokonaistulokseen

Schmid miesten crossicupin ylivoimainen voittaja

Freestylen maailmancup saatiin päätökseen Sierra Nevadassa Espanjassa, kun kauden viimeinen ski cross -kilpailu laskettiin hankalista olosuhteista huolimatta. Useaan otteeseen muutettu aikataulu ja pitkä odottelu palkittiin, kun sekä aikalaskut, että finaalit kilpailtiin lopulta poutaisessa säässä.

Suomalaisista crossibaanalle hyppäsivät Juha Haukkala, Jouni Pellinen ja Tuomas Karhumäki. Viikko sitten Sveitsissä pahasti kaatunut, mutta pienillä kolhuilla selvinnyt Samu Ruoppa ei startannut kilpailuun.
”Paikat ovat vielä niin jumissa ja häntäluu kipeänä, että nopeat joustot eivät ole mahdollisia. Ja hypytkin varmaan sattuisivat aika paljon”, Ruoppa sanoi kilpailua edeltävänä päivänä.

Aikalaskuissa Haukkala laski sijalle 15. ja starttasi finaaliin viimeisessä erässä muun muassa Kanadan Christopher DelBoscon kanssa. Haukkala voitti eränsä.
”Eka erä oli helppo. Piti vain laskea maaliin. DelBosco oli siinä kannoilla, mutta ei tullut ohi, vaikka en juuri pitänyt sitä”, Haukkala kertoi.

Loppukaudesta Haukkalaa on vaivannut polven kipeytyminen. Myös tänään polvi vaivasi ja Haukkala jopa mietti kisan jättämistä kesken kovan kivun vuoksi.
”Polveen sattui melkoisesti. Starttasin kuitenkin. Toisella rundilla olin kolmantena kisassa, kun jouduin vähän ulos linjalta. Hyppy epäonnistui, mutta ajattelin, että pääsen kuitenkin takaisin vielä hyvälle linjalle ja ohittamaan. Suksen kärjet kairautuivat pehmeään lumeen ja heitin etukautta voltilla ympäri. Se oli sitten siinä”, Haukkala kertasi toisen kierroksen eränsä tapahtumia.

Haukkalan loppusijoitukseksi jäi 12:s. Myös Pellinen selviytyi toiselle kierrokselle ja oli 15:s.
”Hyvä fiilis oli ekan erän jälkeen. Otin mahtavan startin huonolta paikalta ja taistelin koko matkan Andreas Mattin kanssa kakkos-kolmossijoista. Kun pääsin ohi ja olin toisena maalissa, oli hyvä meininki, taistelu olympiahopea- ja MM-kultamiestä vastaan oli voitettu”, Pellinen iloitsi.

Seuraavalla kierroksella Pellinen oli kisassa toisena, kun johtava Ruotsin Lars Lewen jarrutti ja Pellinen laski ulos. Myöhemmin myös Lewen kaatui ja semifinaalipaikat menivät Davey Barrille (CAN) ja Patrick Kollerille (AUT).
”Harmittaa, olisi ollut paljon parempaa otettavissa”, Pellinen manasi.

Tuomas Karhumäki laski ensimmäiset maailmancupin pisteensä ollen 29:s. Karhumäki laski tänään Ruopan suksilla, sillä lentoyhtiö ei toimittanut suksia ajoissa Espanjaan.

Kilpailun voitti Sveitsin Michael Schmid, joka vei maailmancupin ylivoimaisesti 815 pisteellä. Toinen finaalikisassa oli Norjan Audun Grönvold, joka ylsi kolmanneksi maailmancupissa (530 p.) ja kolmanneksi laski Sveitsin Andreas Steffen. Maailmancupin toinen oli DelBosco (547 p.).

Suomalaisten sijoitukset maailmancupissa (pisteet suluissa): 23. Juha Haukkala (113 p.), 26. Jouni Pellinen (101 p.), 56. Samu Ruoppa (15 p.), 66. Tuomas Karhumäki (2 p.).

Freestylen tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle