Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Alppihiihdon naisten joukkueen Janez Slivnik siirtyy miesten joukkueen päävalmentajaksi

 
Alppihiihdon naisten joukkueen Janez Slivnik siirtyy miesten joukkueen päävalmentajaksi

Suomalaisessa alppihiihdossa käännetään tänä keväänä uusi lehti, kun miesten joukkueen päävalmentajan Christian Leitnerin yli kymmenen vuotta jatkunut pesti päättyy. Ski Sport Finlandin hallitus on maanantaina hyväksynyt uudet päävalmentajat naisten ja miesten joukkueille.

Miesten joukkueen päävalmentajan saappaisiin astuu nykyinen naisten maajoukkueen päävalmentaja, slovenialainen Janez Slivnik. Naisten maajoukkueen päävalmentajana Slivnik on toiminut keväästä 2007 lähtien. Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Janne Leskisellä onkin selkeät visiot miesten joukkueen kehittämiseksi uuden päävalmentajan myötä.

”Meillä on miesten puolella tulossa uusi vahva sukupolvi kohti huippua ja siinä mielessä uudet valmentajat ovat paljon vartijana. Heidän tehtävänään on taata menestyksen seuraava aalto suomalaisessa alppihiihdossa”, Leskinen kertoi.

”Slivnikin siirto miesten päävalmentajaksi oli minulle selvä valinta. Hänen tekemisensä naisten puolella on ollut huippuluokkaa ja hänellä on olemassa kaikki ominaisuudet pystyäkseen siirtymään miesten valmennusjohtoon. Uskon, että tästä tulee hedelmällinen yhteistyö urheilijoiden ja uuden päävalmentajan kesken”, Leskinen jatkoi.

Italialainen Christian Thoma naisten joukkueen uusi päävalmentaja

Slivnikin siirryttyä miesten joukkueen päävalmentajaksi naisten joukkueen päävalmentajaksi on valittu italialainen Christian Thoma, 36. Italian saksankieliseltä alueelta kotoisin olevan ja saksaa äidinkielenään puhuva Thoma on aikaisemmin toiminut Italian naisten maailmancup joukkueen valmennustehtävissä. Viimeiset yhdeksän vuotta Italian maajoukkueiden parissa työskennellyt Thoma omaa nuoresta iästä huolimatta vankan kokemuksen alppihiihdon valmennustehtävistä.

“Naisten uusi päävalmentaja on nuori, mutta kokenut ja emme halunneet ottaa minkäänlaisia riskejä henkilövalinnassa. Sen vuoksi päädyimme vahvasta alppihiihtokulttuurista lähtöisin olevaan henkilöön, jolla on jo vahvoja näyttöjä osaamisestaan. Odotan mielenkiinnolla mitä italialaisella alppihiihtofilosofialla on annettavana Suomen naisten alppihiihtomaajoukkueelle”, Leskinen kertoi uudesta naisten joukkueen päävalmentajasta.

Muun valmennusorganisaation rakentaminen aloitetaan välittömästi uusien päävalmentajien ympärille. Janez Slivnik siirtyy miesten päävalmentajan tehtäviin 1. huhtikuuta lähtien ja Christian Thoma aloittaa naisten joukkueen päävalmentajana virallisesti 1. toukokuuta. Tulevan kauden suunnittelutyö sekä urheilijatapaamiset käynnistyvät kuitenkin jo aikaisemmin. Huhtikuussa joukkueilla on tarkoitus leireillä Suomessa ja uudet päävalmentajat ovat paikalla myös alppihiihdon SM-kisoissa Pyhätunturilla huhtikuun 19.-22. päivä.

Uudet päävalmentajakuviot tukevat tulevaisuuden strategisia linjauksia

Uudet päävalmentajavalinnat tukevat Ski Sport Finlandin strategista linjaa, jossa erityisesti seuraavan sukupolven alppihiihtäjät on otettu erityishuomioon. Uusien valmentajasopimuksien kestoksi on kaavailtu seuraavaa olympiadia, mutta sopimuksiin sisällytetään ehto välitarkastuksesta.

“Suomalaisessa alppihiihdossa kääntyy uusi lehti valintojen myötä. Pidämme strategisesti tärkeänä, että panostetaan huippuluokan päävalmentajaosaamiseen ja nämä valinnat tukevat sitä linjaa. Olen tyytyväinen, että pääsimme jo aikaisessa vaiheessa maaliin ehdokkaiden kanssa”, Leskinen linjasi.

“Vaikka Vancouverin olympialaisissa jäätiin tavoitteista, kausi oli silti suomalaiselle alppihiihdolle kohtalainen. Tanja Poutiaisen kaksi voittoa suurpujottelun maailmancupissa sekä uransa parhaan kauden laskeneen Sanni Leinosen suoritukset olivat kauden valopilkkuja naisten joukkueessa”.

“Miesten joukkueeseen meillä on tulossa vahvoja tulevaisuuden lupauksia. Marcus Sandell ja Andreas Romar ovat osoittaneet kykenevänsä huippuvauhtiin ja nuorten Samu Torstin ja Victor Malmströmin nousut ikäluokkansa kärkikastiin maailmassa antaa hyvät lähtökohdat kohti seuraavaa olympiadia”, Leskinen jatkoi.

Alppihiihdon tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle