Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jussi Tapola U17 päävalmentajaksi

 
Jussi Tapola U17 päävalmentajaksi

Päätoiminen valmentajasopimus kahdeksi vuodeksi

Suomen U17-ikäluokan maajoukkue saa historiansa ensimmäisen päätoimisen päävalmentajan. Jussi Tapolan palkkaamisen jälkeen kaikilla kolmella nuorimmalla ikäryhmällä (U16, U17 ja U18) on päätoiminen valmentaja.

– Päätoimisten päävalmentajien palkkaaminen on yksi konkreettinen toimenpide, jolla pyritään jatkossakin takaamaan Suomen aseman säilyttäminen kansainvälisen kilpailun kärkisijoilla. Maajoukkuevalmentajien tehtävänkuva laajenee nykyisestä leirien ja turnausten johtamisesta parhaiden yksilöiden kokonaisvaltaisen valmennuksen johtamiseen yhdessä seuravalmentajien kanssa, toteaa Suomen Jääkiekkoliiton urheilutoimenjohtaja Timo Bäckman.

Hyvinkääläislähtöinen Jussi Tapola, 36 vuotta, on toiminut kuluvan kauden U16 maajoukkueen peräsimessä oman toimensa ohessa. Uuden sopimuksen myötä hän jatkaa ensi kaudella saman ikäluokan mukana, mutta tällä kertaa päätoimisena maajoukkuevalmentajana.

Päätoiminen maajoukkuevalmentajan pesti on todella mieleinen haaste opettajan koulutuksen hankkineelle Tapolalle. Mies on tulevasta työstä innoissaan ja tavoitteetkin ovat jo selvillä.

– Yksittäisen pelaajan kehittäminen entistä paremmaksi jääkiekkoilijaksi. Tähän pyritään hyvällä yhteistyöllä maajoukkueen ja seurojen välillä. Seurayhteistyö on jo aloitettu ja henki on ollut loistava. Nyt päätoimisena valmentajana pääsen paneutumaan seurayhteistyöhön ja pelaajien kehittämiseen entistä paremmin.

Tapola on uuden valmentajasukupolven kärkinimiä. Hän on toiminut vuodesta 2004 lähtien menestyksekkäästi HPK:n organisaatiossa, B- ja A-junioreiden päävalmentajana sekä tällä kaudella hämeenlinnalaisten SM-liigajoukkueen apuvalmentajana. Ennen HPK-vuosia Tapola työskenteli Jääkiekkoliiton Hämeen alueen aluekouluttajana neljän vuoden ajan. pelaajakokemusta mieheltä löytyy mm. I-divisioonatasolta.

Tapolan apuvalmentajana jatkaa U16 maajoukkueesta tuttu Timo Hirvonen. Vankan pelaajataustan omaava Hirvonen valmentaa seuratasolla Espoon Bluesin B-junioreita.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle